H Skoda έχει κατασκευάσει περισσότερα από 200.000 Enyaq!
2 Φωτογραφίες »

H Skoda έχει κατασκευάσει περισσότερα από 200.000 Enyaq!

2.402 Επισκέψεις στο άρθρο (29/2/2024)

- Αριθμός ορόσημο για το ηλεκτρικό SUV της Skoda.
- Αύξηση πωλήσεων 52% το 2023 για το Enyaq.
- Συνεχίζει αναβαθμισμένο για το 2024.
- Ντεμπουτάρει φέτος και το ηλεκτρικό Elroq.

Αριθμός ορόσημο για το ηλεκτρικό SUV της Skoda

Η Skoda έχει πλέον κατασκευάσει 200.000 μονάδες των Enyaq και Enyaq Coupe, φτάνοντας σε ένα αριθμό ορόσημο αναφορικά με την ηλεκτροκίνητη στρατηγική της. Το αυτοκίνητο που οδήγησε την τσεχική μάρκα σε αυτό το επίτευγμα είναι ένα λευκό, Enyaq Coupé Sportline, το οποίο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ, στις 16 Φεβρουαρίου.   

Αύξηση πωλήσεων το 2023 για το Enyaq

Για να μπορέσει η Skoda να φτάσει τον αριθμό αυτό χρειάστηκε να παραδώσει 81.700 μονάδες του αμιγώς ηλεκτρικού SUV, μέσα στο 2023. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει αύξηση 52,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Συνεχίζει αναβαθμισμένο το Enyaq

Θυμίζουμε πως για το 2024 η Skoda προχώρησε στην αναβάθμιση του Enyaq, δίνοντας στο ηλεκτρικό της SUV επιπλέον άλογα χάρη σε ένα νέο ισχυρότερο σύστημα κίνησης, αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία. Παράλληλα εισήγαγε τις νέες εκδόσεις 85 και 85x, αλλά και ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment. 

Ντεμπουτάρει φέτος το ηλεκτρικό Elroq

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως στο άμεσο μέλλον η Skoda θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα αναφορικά με την ηλεκτροκίνητη στρατηγική της, παρουσιάζοντας επίσημα το Elroq. Ο λόγος για το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μέσω του οποίου θα ανταγωνιστεί τις άλλες εταιρείες στην άκρως δημοφιλή κατηγορία των compact SUV. Το Elroq θα είναι ένα από τα τρία ηλεκτρικά compact SUV που θα παρουσιάσει η Skoda έως το 2026, όντας βασισμένο στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group.  

EUROINS PASXA
KIA