Σχεδίαση - Εσωτερικό - Εξοπλισμός

51.918 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)
Ο βασικός εξοπλισμός του SEAT Arona περιλαμβάνει οθόνη αφής 8,25 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών (Digital Cockpit).
3 Φωτογραφίες »

Ο βασικός εξοπλισμός του SEAT Arona περιλαμβάνει οθόνη αφής 8,25 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών (Digital Cockpit).

Σχεδίαση: Πιο επιβλητικό σε όγκο το ψηλότερο Arona, μεγαλύτερο σε μήκος & περισσότερο σπορτίφ το Leon


Πιο άνετη για τον πίσω επιβάτη αξιολογείται η καμπίνα του SEAT Leon, στην οποία έχεις 18 εκ. για να βάλεις τα πόδια σου, χωρίς να ακουμπήσεις στο εμπρός κάθισμα.
3 Φωτογραφίες »

Πιο άνετη για τον πίσω επιβάτη αξιολογείται η καμπίνα του SEAT Leon, στην οποία έχεις 18 εκ. για να βάλεις τα πόδια σου, χωρίς να ακουμπήσεις στο εμπρός κάθισμα.

Όπως τονίσαμε νωρίτερα το Arona έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, για αυτό και «κερδίζει» οπτικά σε όγκο και επιβλητικότητα. Γενικότερα μιλάμε για ένα compact SUV με μήκος 4.138 χλστ., κοντά στο πάνω άκρο της κατηγορίας των μικρών SUV. Σε σχέση με το Leon, δε, βλέπουμε στάνταρ προβολείς ομίχλης με λειτουργία στροφής μόλις γυρίζεις το τιμόνι (corner assist), αλλά και αυτόματη λειτουργία φώτων (αναλυτικά για τις εκδόσεις και τον εξοπλισμό του SEAT Arona μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ).
 
Περισσότερο σπορτίφ και νεανική φιλοσοφία έχει το μεγαλύτερο σε μήκος SEAT Leon. Ο προφυλακτήρας του είναι «αιχμηρός», το πίσω μέρος απορρέει δυναμισμό, οι «νευρώσεις» και οι τονισμένοι ώμοι ενισχύουν την επιθετικότητά του. Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε την αρκετά χαμηλή γραμμή της οροφής (το ύψος είναι στα 1.456 χλστ.) και τις 17άρες ζάντες αλουμινίου, χαρακτηριστικά που συνθέτουν ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα.

Το Arona έχει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων, το Leon κάμερα όπισθεν & κλιματισμό για τους πίσω επιβάτες

Ως δύο μοντέλα της ίδιας μάρκας, τα Arona και Leon έχουν παρόμοια λογική σχεδίασης στο εσωτερικό τους και ίδιας επιφάνειας «αιωρούμενη» οθόνη infotainment (8,25 ιντσών). Και πάλι, βέβαια, υπάρχουν ορισμένες μικρο-διαφορές (π.χ. στο design των αεραγωγών), κάποιες από τις οποίες «οφείλονται» στις διαφορετικές εξοπλιστικές παροχές της έκδοσης Style. Στην καμπίνα του SEAT Arona έχουμε στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών (Digital Cockpit), όχι όμως και κεντρικό εμπρός υποβραχιόνιο όπως στο Leon. Ακόμη, βλέπουμε Όσον αφορά το Leon έρχεται με στάνταρ αυτόματο 3-ζωνικό κλιματισμό (και για τους πίσω επιβάτες), θερμαινόμενους καθρέπτες καθώς επίσης, στάνταρ κάμερα όπισθεν και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.  Ποιοτικά, γίνεται χρήση μαλακού πλαστικού στο πάνω μέρος του ταμπλό και των δύο, με το Leon να είναι ένα «κλικ» πιο μπροστά σε επίπεδο αίσθηση, φινιρίσματος και συναρμογής.
 
Από πλευράς χώρων, σε αμφότερα τα μοντέλα της SEAT μπορεί να καθίσει ένα επιβάτης με ύψος 1,83 μ., δίχως να προβληματιστεί από την οροφή. Λίγο πιο φαρδύ είναι το πίσω κάθισμα του Leon, το οποίο θα φιλοξενήσει με περισσότερη άνεση 2 ενήλικες και ένα παιδί.

Σελίδα 1Μικρό SUV Arona ή μικρομεσαίο Leon; Ψηλό ή hatchback από την SEAT;
Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό - Εξοπλισμός
Σελίδα 3Κινητήρες & Οδική συμπεριφορά
MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO