Μικρομεσαίο SUV: Citroen C5 Aircross, Hyundai Kona, Kia XCeed, Nissan Qashqai, Peugeot 3008 & Toyota C-HR

113.655 Επισκέψεις στο άρθρο
Citroen C5 Aircross
6 Φωτογραφίες »

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross: 'Ανετο SUV με καθίσματα πολυθρόνες, special ανάρτηση & άτοκη χρηματοδότηση

Το Citroen C5 Aircross ξεκινά από τα 27.000 ευρώ με κινητήρα βενζίνης 130 ίππων, ποσό που δίνεις είτε τοις μετρητοίς είτε με άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (0% επιτόκιο,  25% προκαταβολή και αποπληρωμή έως 48 μήνες για ετοιμοπαράδοτα μοντέλα). Βασικό χαρακτηριστικό του γαλλικού μικρομεσαίου SUV είναι η άνεση. Στο δρόμο, η special ανάρτηση Progressive Hydraylic Cushions «καταπίνει» τις κακοτεχνίες των ελληνικών δρόμων με αρωγό την τεράστια απόσταση από το έδαφος (23 εκ., κορυφαίο οικογενειακό SUV), ενώ στην καμπίνα του καθίσματα - πολυθρόνες Advanced Comfort, κάνουν... παιχνιδάκι και τις πολύωρες διαδρομές. Κατά τα άλλα, σημαντικό πλεονέκτημα του Citroen C5 Aircross είναι και οι χώροι του, ειδικά εκείνος στο πορτ-μπαγκάζ ο οποίος φτάνει μέχρι τα 720 λτ., αναλόγως της θέσης των πίσω συρόμενων καθισμάτων.
 

Hyundai Kona: Χειροκίνητο βενζίνης ή αυτόματο ήπια υβριδικό στα 120 άλογα;

Δύο επιλογές κινητήρων μεταξύ 25-30.000 ευρώ βρίσκουμε με το Hyundai Kona με την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση που έχει ισχύ και για απεριόριστα χιλιόμετρα. Το 2ης γενιάς κορεατικό SUV πέρασε στην κατηγορία των μικρομεσαίων, προσφέροντας καλύτερους χώρους για μία οικογένεια. Στην βάση της γκάμας είναι η χειροκίνητη βενζινοκίνητη έκδοση των 120 ίππων (από 25.290 ευρώ), ενώ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων βλέπουμε ίδιας ισχύος σύνολο αλλά με mild hybrid κύκλωμα 48V. Από πλευράς εξοπλισμού έχουμε ένα κορυφαίο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας (Hyundai SmartSense), ενώ η εισαγωγική έκδοση Premium έχει τεράστια οθόνη με Navigation και διάσταση 12,3 ιντσών.

Kia XCeed: Μουράτο crossover με το καλύτερο after sales

Αρχική τιμή λίγο πάνω από τα 25.000 ευρώ έχει το Kia XCeed, το νεανικής σχεδίασης crossover της κορεατικής μάρκας. Στην γκάμα του βρίσκουμε ένα μηχανικό σύνολο με τον 1.500άρη turbo κινητήρα και ήπια υβριδικό κύκλωμα 48V, για συνολική ισχύ 140 ίππων. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα επιλογής χειροκίνητο και αυτόματου κιβωτίου (27.690 ευρώ). Highlight για το Kia XCeed είναι η το κορυφαίο after sales του, με 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service. 

Nissan Qashqai: Best-seller οικογενειακό SUV στην 2η έκδοση Premium

Ο ιδρυτής της κατηγορίας των οικογενειακών SUV, το Nissan Qashqai, είναι στην 1η θέση της κατηγορίας του για το 2024. Και η έκδοση που... κάνει την διαφορά είναι η Premium (από 28.990 ευρώ). Το συγκεκριμένο πακέτο καλύπτει τις όποιες ελλείψεις της εισαγωγικής Elite, προσθέτει 17άρες ζάντες αλουμινίου και αυτόματο κλιματισμό και αναβαθμίζει ψηφιακά την ποιοτική καμπίνα του μοντέλο με μία 8άρα οθόνη αφής (συν κάμερα οπισθοπορείας). Όσον αφορά στοιχεία που πρέπει να ξέρουμε, μιλάμε για ήπια υβριδικό σύνολο 140 ίππων (12V) και ένα αυτοκίνητο που οδηγικά δίνει αίσθηση ακριβότερο αυτοκινήτου, προσφέροντας μία απρόσμενα ευχάριστη συμπεριφορά (πολύ καλό Elk Test με πέρασμα στα 77 χλμ./ώρα).

Peugeot 3008: Μία και καλή έκδοση στα 27.900 ευρώ

Στην 2η θέση των κορυφαίων σε πωλήσεων μικρομεσαίων SUV είναι το Peugeot 3008. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε ένα μοντέλο με κορυφαία ποιότητα κύλισης, αλλά και με premium αίσθηση ως προς την ποιότητα κατασκευής του. Η πιο φθηνή του πρόταση είναι στα 27.900 ευρώ, επιλογή που αφορά τον 1,2 λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης PureTech απόδοσης 130 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ένα μηχανικό σύνολο που στο AutoΤρίτη Test Center αποδείχτηκε αρκετά οικονομικό ως προς την κατανάλωσή του, ειδικά σε συνθήκες ταξιδιού που θυμίζουν diesel, «καίγοντας» 5,3 λτ./100 χλμ.. Σε εξοπλιστικό επίπεδο, το πακέτο Active Pack περιλαμβάνει: ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, λειτουργία Mirror Screen (Apple Car Play, Android Auto), προβολείς LED, Pack Safety με Advanced Emergency Braking System, κουμπί εκκίνησης κινητήρα (Εngine Start/Stop Button), κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και υπερυψωμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών.

Toyota C-HR: Το καλύτερο οικογενειακό SUV σε κατανάλωση, στην πόλη δεν «καίει» ούτε 4 λίτρα

Toyota και οικονομία στην κατανάλωση πάνε... πακέτο, όπως έχουμε δει με διάφορα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας. Το νέο Toyota C-HR δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα της κορυφής των λιανικών πωλήσεων. Στην εισαγωγική του έκδοση, το C-HR κοστίζει 29.300 ευρώ και έχει τα... πάντα σε εξοπλισμό. Ως προς το κινητήριο σύνολό του βλέπουμε το νέο 5ης γενιάς υβριδικό σύνολο των 1.800 κ.εκ.. με συνολική απόδοση 140 ίππων. Ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας σε σχέση με την προηγούμενη γενιά εξασφαλίζει περισσότερα μέτρα μόνο με ρεύμα, μειώνοντας και τις τελικές ανάγκες σε καύσιμο. Εντυπωσιακά μειωμένες, θα λέγαμε, διότι το C-HR «καίει» μόλις 5 λτ./100 χλμ. μέσων οδηγικών συνθηκών και είναι το κορυφαίο οικογενειακό SUV σε κατανάλωση. ενώ στην πόλη «καίει» ακόμη λιγότερο (3,5 λίτρα).

Σελίδα 1Μικρό ή μικρομεσαίο SUV; 11 value for money αυτοκίνητα στα 25-30.000€
Σελίδα 2Μικρά SUV: Ford Puma, Jeep Avenger, Opel Mokka, Toyota Yaris Cross & Volkswagen T-Roc
Σελίδα 3Μικρομεσαίο SUV: Citroen C5 Aircross, Hyundai Kona, Kia XCeed, Nissan Qashqai, Peugeot 3008 & Toyota C-HR
MORIAKOS CORAL GAS
moto