Σχεδίαση - Εσωτερικό (εξοπλισμός) - Χώροι: Τι διαφορετικό βλέπουμε στο νέο Hyundai Kona
6 Φωτογραφίες »

Σχεδίαση - Εσωτερικό (εξοπλισμός) - Χώροι: Τι διαφορετικό βλέπουμε στο νέο Hyundai Kona

48.151 Επισκέψεις στο άρθρο

Μεγαλύτερο αλλά και πιο φουτουριστικό


Στο νέο Hyundai Kona ξεχωρίζει η λεπτή LED μπάρα και μεγάλη μάσκα μπροστά με τους ασημί τριγωνικούς αεραγωγούς στις άκρες της.
6 Φωτογραφίες »

Στο νέο Hyundai Kona ξεχωρίζει η λεπτή LED μπάρα και μεγάλη μάσκα μπροστά με τους ασημί τριγωνικούς αεραγωγούς στις άκρες της.

Και γιατί μεγάλωσε το νέο Hyundai Kona; Είναι η τάση της εποχής. Όλα τα μοντέλα, σε κάθε μάρκα, τείνουν να... μεγαλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, να έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Στην περίπτωση του δεύτερης γενιάς Kona, το μεγαλύτερο μέγεθος έφερε και αλλαγή κατηγορίας, από SUV πόλης πλέον να θεωρείται οικογενειακό SUV. Το άτυπο όριο του C segment (από 4.251 χλστ.) ξεπεράστηκε. Το νέο Hyundai Kona έχει μήκος 4.350 χλστ. (+185), ενώ το πλάτος του είναι 1.825 χλστ. (+25) και το ύψος του 1.585 χλστ. (+20 χλστ.). Αντίστοιχα, μεγαλύτερο κατά 60 χλστ. είναι και το μεταξόνιο που έφτασε στα 2.660 χλστ..
 
Οι μεγαλύτερες διαστάσεις συνοδεύονται από εκτεταμένες αλλαγές στη σχεδίαση. Κάτι παραπάνω από εκτεταμένες, για να είμαστε ειλικρινείς, μιας και το νέο Hyundai Kona έχει ένα εντελώς φουτουριστικό design, που πρώτη φορά βλέπουμε σε μοντέλο της φίρμας. Ξεχωρίζει η λεπτή LED μπάρα που υπάρχει εμπρός και πίσω και την οποία η Hyundai ονομάζει «Seamless Horizon Lamp». Διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει είναι και η γραμμή της οροφής που πέφτει στο τελείωμά της και «συναντά» τη γραμμή των παραθύρων που ανεβαίνει.

Value for money: Με πολύ καλό στάνταρ εξοπλισμό και την εγγύηση που σε πάει στο... φεγγάρι

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης (Premium) του νέου Hyundai Kona είναι κάτι παραπάνω από πλήρης, σε παροχές άνεσης και ασφάλειας (από 25.290 ευρώ). Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στις 16άρες ζάντες αλουμινίου, πληροφοριακή οθόνη TFT 4,2 ιντσών, έγχρωμη οθόνη πολυμέσων και πλοήγησης 12,3 ιντσών με over the air ενημερώσεις, air condition, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη λειτουργία φώτων αλλά και μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας και οδήγησης μέσω του πακέτου Hyundai SmartSense. Δεν ξεχνάμε την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση, απεριορίστων χλμ., που καλύπτει κάθε μοντέλο της Hyundai. Δηλαδή πας και... γυρίζεις από το φεγγάρι, κι η εγγύηση Hyundai ισχύει ακόμα!
Φαντεζί καμπίνα με καλύτερους χώρους
Είπαμε νωρίτερα για τις δύο μεγάλες οθόνες του infotainment (12,3 ίντσες η καθεμία) της δεύτερης έκδοσης Distinctive. Εκτός της άνεσης που δίνουν σε οδηγό και συνοδηγό, αυτές οι δύο φωτογραφίες συνθέτουν μία συνολικά φαντεζί εικόνα στην καμπίνα του νέου Kona. Ακόμη και η τοποθέτηση του επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου στην κολόνα του τιμονιού, είναι μία αλλαγή που αρέσει. Από την άλλη πλευρά, και πάλι βλέπουμε αποκλειστική χρήση σκληρών πλαστικών, τα οποία πάντως είναι γεροδεμένα και καλοφινιρισμένα.
 
Η παραπάνω αλλαγή στη θέση του κιβωτίου, φέρνει περισσότερο χώρο στην κεντρική κονσόλα, σε μία γενικότερα ευρύχωρη καμπίνα. Όπως αναφέραμε, υπάρχουν διπλάσιοι χώροι, ως προς τον «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών. Και να μιλήσουμε με αριθμούς, στο νέο Kona θα φιλοξενηθεί άνετα ακόμη και ένας επιβάτης ύψους 1,90 μ., όταν στο προηγούμενο από τα 1,82 μ. και πάνω άρχιζαν οι... δυσκολίες. Επίσης, το φάρδος της είναι μεγαλύτερος, άρα θα καθίσουν με πολλή άνεση ακόμη και 3 ενήλικοι επιβάτες.
 
Διαστάσεις (χλστ.) Νέο Hyundai Kona Προηγούμενο Hyundai Kona  
Κεφάλι οδηγού 130 61  
Κεφάλι πίσω 75 33  
Πλάτος εμπρός 1.430 1.288  
Πλάτος πίσω 1.396 1.351  
Πόδια πίσω 185 91  
Χώρος αποσκευών (λτ.) 466 361  
ΜήκοςxΠλάτοςxΎψος 4.350x1.825x1.585 4.205x1.800x1.565  
Απόσταση από τα έδαφος1 160 170  
Μετατρόχιο Ε/Π 1.602/1.611 1.575/15,84  
Μεταξόνιο 2.660 2.600  
*Οι μετρήσεις έχουν γίνει με προσομοίωση επιβάτη ύψους 1,75 μ. και βάρους 75 κιλών

Σελίδα 1Νέο Hyundai Kona: Πόσο άλλαξε σε σχέση με το προηγούμενο;
Σελίδα 2Σχεδίαση - Εσωτερικό (εξοπλισμός) - Χώροι: Τι διαφορετικό βλέπουμε στο νέο Hyundai Kona
Σελίδα 3Κινητήρες: Το Kona Electric πάει περισσότερα χλμ. χωρίς φόρτιση, το βενζινοκίνητο έρχεται στα ίδια μοτέρ
MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO