Η έκδοση Charleston του 2CV επιστρέφει για χάρη του Citroen Ami
3 Φωτογραφίες »

Η έκδοση Charleston του 2CV επιστρέφει για χάρη του Citroen Ami

1.941 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2024)

- Είναι τροποποίηση που έκανε Ιταλός σχεδιαστής
- Στις αποχρώσεις του κλασικού 2CV
- Έχει τιμόνι με μια ακτίνα και νέα υφάσματα στα καθίσματα
- Διατηρεί το ηλεκτρικό μοτεράκι 8 ίππων

Είναι τροποποίηση που έκανε Ιταλός σχεδιαστής

Το microcar για αστικές μετακινήσεις, το Ami της Citroen, αποδείχθηκε πως είναι κάτι παραπάνω από ένα βολικό «τετράκυκλο». Είναι κι ένας εύπλαστος καμβάς για ειδών και ειδών τροποποιήσεις. Αυτό που βλέπουμε σήμερα, δεν είναι κατασκευασμένο από την ίδια την Citroen, αλλά από τον Ιταλό σχεδιαστή Massimo Biancone, ο οποίος πήρε το λιλιπούτειο Ami σε ένα ταξίδι στον χρόνο και το έκανε να θυμίζει την έκδοση Charleston του 2CV.

Στις αποχρώσεις του κλασικού 2CV

Το αυθεντικό 2CV παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το μακρινό 1948, τρία χρόνια μετά την λήξη του πολέμου, πριν δεχτεί την έκδοση Charleston το 1980. Έμεινε στην αγορά μέχρι και το 1990 όταν και τέθηκε εκτός παραγωγής. Τώρα, η Charleston έκδοση επιστρέφει στο παρόν χάρη στον Biancone βαμμένο σε μαύρο και μπορντό χρώμα, όπως και το προηγούμενο.

Έχει τιμόνι με μια ακτίνα και νέα υφάσματα στα καθίσματα

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόμα πιο αισθητές. Το κορυφαίο σημείο είναι το τιμόνι με μια ακτίνα, που απονέμει φόρο τιμής στο κλασικό τιμόνι του 2CV. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καθίσματα που είναι καλυμμένα με υψηλής ποιότητας ύφασμα. Όσο για τον εξοπλισμό, αυτός περιλαμβάνει ηχοσύστημα με Bluetooth, ελαστικά πατάκια και κεντρικό καθρέφτη, τα οποία έλειπαν από την λιτή καμπίνα του βασικού Citroen Ami. Το τροποποιημένο microcar παραμένει πάντως χωρίς κλιματισμό.

Διατηρεί το ηλεκτρικό μοτεράκι 8 ίππων

Το Ami Charleston δεν δέχεται κάποια αλλαγή στο κομμάτι της ισχύος. Έχει τον ίδιο μικρό ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων και τη μπαταρία χωρητικότητας 5,5 kWh που του προσφέρει 70 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση. Ο Biancone θέλει να φτιάξει 150 τέτοια Ami και έχει ήδη λάβει 32 προ-παραγγελίες. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μάλλον δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ την αρχική τιμή του βασικού Citroen Ami.

SPRING CHECK MERCEDES
test center