100.000 στο Καβάλα Air Sea Show

3105 Επισκέψεις στο άρθρο

Περισσότερα από 100.000 άτομα αναμένεται να επισκεφθούν την Καβάλα για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του 6ου Kavala Air Sea Show, το οποίο αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Ιουλίου.

 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομάδες επιδείξεων από την Ελλάδα και άλλες χώρες αλλά και υπαίθριες εκθέσεις και δράσεις. "Πρόκειται για ένα θέαμα μοναδικό όχι μόνο για τον χαρακτήρα του αλλά και σε ό,τι αφορά τη συνθετική εικόνα της διοργάνωσης αφού δεν διαδραματίζεται μόνο στον αέρα, στη θάλασσα αλλά υπάρχουν και δρώμενα, παράλληλες δράσεις που θα βοηθήσουν ώστε ο κόσμος να ψυχαγωγηθεί με υπαίθριες προβολές και όχι μόνο", τονίζει ο διευθυντής της διοργάνωσης Παναγιώτης Γεωργιάδης που μίλησε για το μεγαλύτερο δημόσια ανοιχτό γεγονός της Ελλάδας με πυρήνα την αεροπορική ιδέα στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο FM 104,9".

Πρώτη ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων είναι η Παρασκευή 30η Ιουνίου με την άφιξη του συνόλου των πληρωμάτων των ιπτάμενων μέσων που θα εκτελέσουν το πρόγραμμα, "περίπου 100 αεροπόροι", ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα, όπως τόνισε ο κ.Γεωργιάδης. Το κύριο πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 1η Ιουλίου και την Κυριακή 2 Ιούλιου με τον δήμο Καβάλας να ετοιμάζεται να υποδεχτεί "μόνο στον κύριο χώρο της παραλιακής ζώνης περίπου 35.000 άτομα χωρίς να υπολογίζονται όσοι παρακολουθούν από τα υπόλοιπα σημεία, αριθμός που εκτιμάται πως μπορεί να φτάνει τα 80.000 άτομα στην πόλη αλλά και τις γύρω περιοχές", όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκινούν το πρωί, με την εντυπωσιακή προσγείωση στο "άτυπο αλλά ασφαλές ελικοδρόμιο που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι της πόλης της Καβάλας" και την εκεί στατική έκθεση "για όλο το κοινό του κορυφαίου επιθετικού ελικοπτέρου Apache της Αεροπορίας Στρατού των ελληνικών Ε.Δ". Το κύριο πτητικό πρόγραμμα ξεκινά στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, στο σύνολο του χωρίς καμία χρέωση ή εισιτήριο με μια επίδειξη των μικρών αεροσκαφών πυρόσβεσης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. "Ακολουθούν συνολικά 11 ακόμη ομάδες εκτελώντας εντυπωσιακές εναέριες επιδείξεις κάθε κατηγορίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αεροσκάφη τζετ, μονοθέσια, ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού με μεγάλο δυναμικό τεσσάρων ελικοπτέρων, ομάδα πολλαπλών αεροσκαφών από χώρα της Βαλτικής, εξειδικευμένες πτήσεις αεροσκάφους και ελικοπτέρου με ειδικό πρόγραμμα, οι ομάδες επίδειξης της Πολεμικής Αεοροπορίας μπροστά το κοινό με θέα από πολλαπλά σημεία", όπως εξηγεί ο υπεύθυνος της διοργάνωσης. Οι επιδείξεις θα ολοκληρωθούν με μια "ειδική επίδειξη που ονομάζεται sunset display, την ώρα της δύσης ένα σπάνιο θέαμα που λαμβάνει χώρα σε ελάχιστες διοργανώσεις".

Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης έχουν επιπλέον σχεδιαστεί "ειδικές χωρικές ζώνες για τους δημοσιογράφους, τους spotters και τους φωτογράφους που φέτος ξεπερνούν τον αριθμό των 105 και αναμένονται από την Αγγλία μέχρι και τη Μέση Ανατολή", σημειώνει ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας τη διεθνή προβολή που αποκομίζει η πόλη της Καβάλας όπως και η χώρα, ενώ παράλληλα σχεδιάστηκε για το 2017 και δορυφορική διοργάνωση, το ειδικό γεγονός "Παγγαίο Flying Day" σε μια κίνηση εξωστρέφειας των διοργανωτών, "έτσι ώστε και όσοι βρεθούν στη Νέα Πέραμα να απολαύσουν την ιταλική ακροβατική ομάδα επιδείξεων Pionner Team στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουλίου".

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής με την επίδειξη του διάσημου πλέον προγράμματος τους ειδικού μαχητικού demo "Ζεύς" της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 της Π.Α και ολοκληρώνονται με τελετή λήξης.

Tags: ΚΑΒΑΛΑ