3 ετήσιες εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας

2899 Επισκέψεις στο άρθρο

H πλούσια σε ιστορία πόλη της Φλώρινας υποδέχεται κάθε χρόνο μια γκάμα εκδηλώσεων. Aλλες σε διεθνές επίπεδο και άλλες σε εγχώριο, έχει να αναδείξει πλούσιο πολιτισμικό ενδιαφέρον.

 
Φιλικό Enduro Archives
Στα πλαίσια της προβολής της φυσικής ομορφιάς που περιβάλει την πόλη της Φλώρινας καθώς και των Ευρωπαϊκών μονοπατιών Ε4 και Ε6 που διασχίζουν τα βουνά και σε συνδυασμό με τον μηχανοκίνητο περιηγητικό αθλητισμό, ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Φλώρινας σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας συνδιοργανώνουν την μηχανοκίνητη εξόρμηση στα γύρω βουνά την περιοχής, συνολικού μήκους 80 χιλιομέτρων με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες ανώμαλου δρόμου. Συνήθως η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στην Πόλη της Φλώρινας αρχές Φεβρουαρίου.

Στην Φλώρινα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην
Στην πόλη της Φλώρινας διοργανώνεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην για τις κατηγορίες Ανδρών- Γυναικών, Εφήβων- Νεανίδων και Παίδων- Κορασίδων. Η Βαλκανική Ενωση επικύρωσε με σχετικό έγγραφο την ανάληψη από την χώρα μας, της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που θα συγκεντρώσει στην πόλη της Φλώρινας κορυφαίους βαδιστές των Βαλκανίων. Στην ανάληψη της διοργάνωσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμβολή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο οποίος είδε από την αρχή θετικά την διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα. Η διοργάνωση συνήθως πραγματοποιείται τον Απρίλιο.

Rally Greece 4x4 Offroad
O αγώνας που αποτελείται από 13 Ειδικές Διαδρομές και συνολικά 434 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τους συμμετέχοντες να ετοιμάζονται πυρετωδώς για να πάρουν μέρος στο πολλά υποσχόμενο από πλευράς θεάματος RALLY GREECE OFFROAD. Το ενδιαφέρον της διοργάνωσης είναι να γίνει θεσμός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ελλάδας καθώς έχει προσελκύσει συμμετέχοντες όχι μόνο από την πατρίδα μας αλλά και από παραδοσιακές χώρες του Offroad. Πληρώματα από την Ιταλία, την Γερμανία, την Τουρκία και το Ισραήλ έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή και έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στον ελληνικό αγώνα που αποτελεί που αποτελεί πρόκληση, αφού οι εξαιρετικές Ειδικές Διαδρομές της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις τόσο στα ίδια όσο και στους θεατές. Το Rally Greece 4x4 Offroad λαμβάνει χώρα την άνοιξη στην Φλώρινα.