Η παραλία Αρμενόπετρας, μεταξύ νέου και παλιού Κλήματος

Μετά την ανάβαση 200 σκαλιών στο εκκλησάκι του βράχου, επιβάλλεται ένα απολαυστικό μπανάκι στην παραλία του Αϊ Γιάννη

Περπατώντας ως την άκρη της παραλία Σταφύλου, περνάμε στη διπλανή παραλία Βελανιό, η οποία έχει ανακηρυχθεί επισήμως παραλία γυμνιστών

Σκόπελος: Αρμονία γαλάζιου και πράσινου

4303 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν στις ιδανικές σας διακοπές, πρώτο ρόλο παίζει η χαλαρότητα, η φυσική ομορφιά και ο τοπικός χαρακτήρας, η Σκόπελος συγκεντρώνει τα φώτα πάνω της.

 

Η Σκόπελος είναι ένα νησί με θαυμάσιες αντιθέσεις, ένα συνεχές ταξίδι μέσα στο χρόνο από το παρόν στο παρελθόν και το ανάποδο. Διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον και παρά τη μικρή της έκταση, παρουσιάζει σπάνια γεωμορφολογία με έντονες αντιθέσεις και πολλές περιοχές υψηλής οικολογικής αξίας. Δαντελωτές ακτές, επιβλητικά καταπράσινα βουνά, βιότοποι εξαιρετικής ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα «προικίζουν» τη γη της Σκοπέλου με εντυπωσιακά τοπία, τα οποία σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα, καθιστούν το νησί ιδανικό προορισμό για διακοπές.

 

Η Χώρα της Σκοπέλου, στα βόρεια του νησιού, είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια, η οποία μάλιστα έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Ανεβείτε στην Παναγίτσα του Πύργου, στην άκρη του λιμανιού στο κάστρο και θαυμάστε τις υπέροχες εκκλησιές, τα γραφικά δρομάκια, τα απότομα βράχια και τη θέα του απέραντου Αιγαίου.

 

Η παραλία του «Mamma Mia»!

Η παραλία Καστάνη έγινε γνωστή από την κινηματογραφική ταινία ''Mama Mia'' και όχι άδικα. Η Καστάνη βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη Μηλιά και σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από την χώρα. Οι δύο παραλίες (Μηλιά και Καστάνη) ενώνονται μόνο από ένα μονοπατάκι το οποίο περνάει πάνω από τα βράχια που φαινομενικά τις χωρίζουν. Στην Καστάνη υπάρχει ένα μεγάλο beach bar που αξιοποιεί ένα μέρος της παραλίας με ξαπλώστρες τις οποίες νοικιάζει, πριν από την παραλία υπάρχει και δωρεάν parking. Η αμμουδινή παραλία της με τα πεντακάθαρα νερά συνδυάζονται με τις σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να προσφέρει μία καλά οργανωμένη παραλία και δημιουργούν ένα προορισμό χαλάρωσης και ομορφιάς!