Γιατί η καρδιά του φετινού καλοκαιριού «χτυπά» στη Σύρο;

Διαβάστηκε από 2925 αναγνώστες

Ακόμα κι όλες τις πολιτείες του Αιγαίου να έχεις δει, η Ερμούπολη σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει και θα σου φανεί ξεχωριστή, αφού θα καταλάβεις από την πρώτη στιγμή πως δικαιολογημένα θεωρείται πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Γι αυτό και η Σύρος βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα των προτάσεων για σύντομες εκδρομές ή γεμάτες καλοκαιρινές διακοπές.

 
Πανέμορφες παραλίες με ψιλή, λευκή άμμο ή άλλες με βότσαλα και πιο τραχύ περιβάλλον, δημιουργούν μαγικές αντιθέσεις με τα γαλανά, κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Ξενοδοχεία, παραθαλάσσια ταβερνάκια και κοσμοπολίτικα beach bar έρχονται να «γεμίσουν το κενό» που αφήνουν οι εκατοντάδες απομονωμένες παραλίες, κρυμμένες στις πιο αναπάντεχες γωνιές του νησιού.

Η πλατεία Μιαούλη με τα παραδοσιακά καφενεία και το έμβλημα της Ερμούπολης, το επιβλητικό μέγαρο του Δημαρχείου. Τα "Βαπόρια", η αριστοκρατική συνοικία της πόλης, που κατακλύζεται από τα περισσότερα και πλέον καλοδιατηρημένα αρχοντικά όλων των μεγαλοαστικών οικογενειών του νησιού. Οι απίθανα γοητευτικές βόλτες την ώρα που ο ήλιος δύει στα σοκάκια της Ανω Σύρας και στα καλντερίμια της Ερμούπολης.
Μάθετε περισσότερα για τη Σύρο, πατώντας εδώ.

Γνωστοί, αλλά πάντα εξαιρετικοί λόγοι για να μπει η Σύρος στον φετινό μας κατάλογο. Φέτος, όμως, το νησί που φιλοξενεί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων δε μπορεί παρά να αποτελέσει επιλογή για ακόμα περισσότερους εκδρομείς. Ο λόγος; Η αεροπορική σύνδεση της Σύρου με όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών.

Η απόφαση για το έργο επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου «Δημήτριος Βικέλας» της Σύρου, που θα καταστήσει δυνατή τη δημιουργία μίας σύγχρονης και λειτουργικής πύλης εισόδου για το νησί, προκάλεσε ενθουσιασμό σε τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι, δικαιολογημένα πλέον, μπορούν να θεωρούν το καλοκαίρι του 2016… δικό τους!

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο, δημιουργώντας ήδη «θόρυβο» γύρω από το νησί, που έτσι κι αλλιώς «παίζει» δυναμικά ανάμεσα στις πρώτες επιλογές για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Δείτε παρακάτω και το video του cyclades24.gr σε συνεργασία με την RePlay Media, που μας παρουσιάζει τη «βασίλισσα» των Κυκλάδων, έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!

Tags: ΣΥΡΟΣ