Κύθηρα. Ανάμεσα σε δυο πέλαγα

9110 Επισκέψεις στο άρθρο

Θαλασσοδαρμένο από τα πέλαγα και τα ανταριασμένα κύματα του Κάβο Μαλιά, το ιδιαίτερο αυτό νησί χαράζει τον δικό του μοναχικό δρόμο στη σημερινή τουριστική πραγματικότητα, κατακτώντας όλο και περισσότερους θαυμαστές, όλο και περισσότερους πιστούς, αγαπημένους φίλους.

Μάτι στην ανατολή και παρατηρητήριο στη Μεσόγειο θεωρούσαν το νησί οι παλιοί ναυτικοί και δεν είχαν καθόλου άδικο. Αυτή η ιδιαίτερα προνομιακή θέση των Κυθήρων ήταν το θείο δώρο των κατοίκων, μα και συνάμα κατάρα, αφού όλοι ήθελαν τούτο τον πελαγίσιο βράχο για το εαυτό τους. Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι η απίστευτη θέα που απλώνεται μπροστά από το κάστρο στη Χώρα των Κυθήρων, ξεπηδώντας από παντού, πίσω από τα χορταριασμένα τείχη, μέσα από τις γειτονιές της Χώρας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

που να μεινετε - ΑΜΟΡΓΟΣ

 • Το κόσμημα της Αμοργού!

  Το Aegialis Hotel & Spa βρίσκεται σε έναν ήσυχο κόλπο της Αμοργού με εκπληκτική θέα, ενώ έχει σχεδιαστεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες όσων αναζητούν ησυχία και ηρεμία στην ψυχή και στο μυαλό. Τα δωμάτια είναι ευάερα και διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, ενώ το ξενοδοχείο σερβίρει ελληνικό πρωινό.
   22850 73393 Περισσότερα

τι να κανετε - ΑΜΟΡΓΟΣ

 • Απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο

  Ένα εστιατόριο της Αμοργού πάνω στην παραλία της Αιγιάλης με θέα την όμορφη Νικουριά, προσφέρει γεύσεις και μυρωδιές από Αμοργιανά πιάτα αλλά και σύγχρονη ελληνική και διεθνή κουζίνα. Χάρη στη τοποθεσία και το ευρύχωρο περιβάλλον του, το εστιατόριο Νησί λειτουργεί και ως χώρος για δεξιώσεις γάμων αλλά και παιδικών πάρτυ!
   2285073393 Περισσότερα

που να μεινετε - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

 • Πρότυπο φιλοξενίας και απόλαυσης

  Το Kythea Resort στα Κύθηρα είναι έτοιμο να σας υποδεχθεί καθιερώνοντας νέα πρότυπα ποιότητας στο χώρο της ελληνικής κλασικής φιλοξενίας. Οι υψηλές προδιαγραφές κατασκευής, η φιλική διάθεση του προσωπικού και η απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το κατατάσσουν στις κορυφαίες επιλογές διαμονής στο νησί.
   2736039150 / 170 Περισσότερα

rentals - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

 • Ευχάριστες, άνετες και ασφαλείς διακοπές

  Η επιχείρηση Panayotis Rent a Car – Motorent είναι η πρώτη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στο αεροδρόμιο Κυθήρων, στο λιμάνι Διακοφτίου και στα παραλιακά χωριά Καψάλι και Αγία Πελαγία. Με εμπειρία από το 1981 και έναν ευρύ και καινούργιο στόλο, σας προσφέρει μια άνετη παραμονή στα όμορφα Κύθηρα.
   2736031600, 2736031789, 6944263757 Περισσότερα