Λεγρενά-www.greeka.com

Δικαστικά- www.foursquare.com

Δασκαλειό-www.greece.com

Αγιος Σπυρίδωνας -www.foursquare.com

4 από τις καθαρότερες παραλίες της Αττικής

8627 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε δροσερές βουτιές και τον Σεπτέμβριο στις ωραιότερες παραλίες τις Αττικής. Βρες τις ακρογιαλιές της Αθήνας, που θυμίζουν νησιώτικο τοπίο.

 
Μπορεί ο Αύγουστος να μας αποχαιρετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μας αποχαιρετά και η ζέστη. Είναι γνωστό άλλωστε πως στην Ελλάδα το καλοκαίρι τελειώνει σχεδόν Οκτώβρη. Ωστόσο, για τους λιγότερους τυχερούς που δεν είναι σε κάποιο νησί αυτές τις ημέρες υπάρχουν και στην Αττική πολύ καλές παραλίες για να απολαύσει κανείς δροσερά μπάνια. Εξάλλου, λένε πως η καλύτερη θάλασσα είναι το Σεπτέμβρη!
 
Τα Λεγρενά είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής. Έχει χρυσή άμμο και κρυστάλλινα νερά.
 Η παραλία Λεγραινά βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό, ενώ η  απόσταση  από την Αθήνα είναι 60 περίπου. Η παραλία είναι αμμουδερή και έχει μεγάλο μήκος, ενώ δεν έχει συχνά αέρα.  Αξίζει να σημειώσουμε, πως χωρίζεται σε μικρότερες  παραλίες από βραχάκια και είναι  ανοργάνωτη, αλλά πολύ καθαρή. Φυσικά, στην γύρω περιοχή υπάρχουν δεκάδες ψαροταβέρνες και ταβερνάκια.
 
Στα Δικαστικά Μαραθώνα έχει μια μικρή βραχώδη παραλία, που προσφέρεται για θεαματικές βουτιές, δροσερά νερά και πετρώδες περιβάλλον.
 Η μικρή βραχώδης παραλία μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχινιά (Μαραθώνα) είναι σε απομονωμένη τοποθεσία λίγο μετά τον Τύμβο του Μαραθώνα. Τα  βράχια της συγκεκριμένης παραλίας είναι κατάλληλα για θεαματικές βουτιές. Η παραλία θεωρείται μία από τις ιδανικότερες επιλογές, αφού μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου σε δροσερά νερά, χωρίς βαβούρα, αλλά και να κάνεις και εντυπωσιακές βουτιές από τα βράχια ψηλά. Τέλος, η παραλία είναι ανοργάνωτη, αλλά διαθέτει τεράστιο φυσικό πλούτο.
 
Στο Δασκαλειό  υπάρχουν τρία μικρά λιμανάκια, είναι πολύ καθαρά και έχει αμμουδιά. Μπορούν και τα παιδιά να απολαύσουν εδώ ένα ωραίο μπάνιο.
 Στο Δασκαλειό υπάρχουν διαδοχικά τρία λιμανάκια στα οποία μπορεις να απολαύσεις το μπάνιο σας. Πρόκειται για παραλίες γεμάτο άμμο, ενώ σε περιμετρικά υπάρχουν κάποιο βράχοι. Ακόμη, υπάρχουν και beach bar στην παραλία, ξαπλώστρες αλλά και χώρος και για όποιον θέλει να φέρει τα δικά του πράγματα μαζί, όπως ομπρέλα.
 
Η παραλία του Αγιου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη έχει αμμουδιά και φυσάει σπάνια.
 Η παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα με το μικρό ξωκκλήσι βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη και είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη. Συγκεκριμένα, χωρίζεται σε δύο μέρη είναι για τους πιο «κοινωνικούς» είναι η οργανωμένη πλευρά του,  ενώ το άλλο προσφέρεται για  τους πιο ήσυχους τύπους με θέα στη θάλασσα.
 Πλέον υπάρχει στην παραλία ειδικό ηλεκτροκίνητο κάθισμα σε ράγες για να μπορούν να μπουν στο νερό αμεα.
 
 

Tags: ΑΤΤΙΚΗ