Πρωταγωνιστής το ... φαγητό

2509 Επισκέψεις στο άρθρο

Το εστιατόριο ΛΕΥΚΕΣ είναι ένα σπίτι πάντα ανοιχτό να καλωσορίσει τους «καλεσμένους» του. Ένας ζωντανός οργανισμός που γεννήθηκε το 1994.

Το σπίτι με τις Λεύκες
Ένα σπίτι πάντα ανοιχτό να καλωσορίσει τους «καλεσμένους» του. Ένας ζωντανός οργανισμός που γεννήθηκε το 1994. Από τότε εξελίσσεται συνεχώς, πηγαίνοντας παράλληλα με την εποχή του αλλά κρατώντας ταυτόχρονα δικό του ύφος και χαρακτήρα.

Λεύκες - Τόπος συνάντησης
Το Γαλάτσι. Το πρώτο βήμα σε φέρνει μέσα στην καταπράσινη –πάντα περιποιημένη –αυλή. Ξεδιπλωμένη σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, στρωμένη με πέτρα, σε κάνει αμέσως να ξεχάσεις την κεντρική λεωφόρο που σε οδήγησε εκεί. Οι δύο πανύψηλες λεύκες στην καρδιά της αυλής πλαισιώνονται από μεγάλη ποικιλία μικρών και μεγάλων φυτών.

Δομικά υλικά της παλιάς μονοκατοικίας με το κεραμίδι είναι το ξύλο και η πέτρα. Τα έξι δωμάτια του εστιατορίου (τα δύο μπαλκόνια, το κατώγι, τα δωμάτια: της νοικοκυράς, των ρομαντικών και των γλεντζέδων) σου δίνουν τη δυνατότητα να αναζητήσεις τα ιδιαίτερα αντικείμενα του χώρου. Οι αντίκες, τα μουσικά όργανα, τα βιβλία της πανέμορφης βιβλιοθήκης καθώς και πολλά ακόμα που ξεπηδούν από όλες τις γωνιές, είναι όλα διαλεγμένα από τους ανήσυχους ιδιοκτήτες του και φερμένα από πολλές γωνιές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Προσωπικό ευγενικό και ενημερωμένο, ισορροπεί με επιδεξιότητα ανάμεσα στην σωστή εξυπηρέτηση ενός επαγγελματία και στη ζεστασιά ενός καλού οικοδεσπότη.

 

Πρωταγωνιστής το ... φαγητό
Πιάτα που «φωνάζουν» το μεράκι του σεφ και της ομάδας που κινείται ασταμάτητα στην κουζίνα. Διαλέγοντας τα καλύτερα υλικά ανάλογα με την εποχή και με «όπλα» την γνώση και την αγάπη σε αυτό που κάνουν, δίκαια συγκαταλέγονται στους εκπροσώπους της δημιουργικής κουζίνας! Ο κατάλογος που ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και τα πιάτα ημέρας που ετοιμάζονται και παρουσιάζονται πολύ αναλυτικά από τα παιδιά του σέρβις δίνουν πολλές επιλογές ικανοποιώντας απλές αλλά και πιο απαιτητικές γαστρονομικές απαιτήσεις.

Ως λάτρεις του χειροποίητου , πρόσφατα μια νέα γωνιά δημιουργήθηκε με «πρωταγωνιστή» έναν παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Μια μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα πιστή στην παραδοσιακή παρασκευή γεύσεων Cantina ετοιμάζει φρεσκοψημένο ψωμί , πίτσες με χειροποίητες τραγανές ζύμες, καινούρια αλλά και αγαπημένα εδώ και χρόνια πιάτα όπως το Κοτόπουλο Παρνασσού και τη Φωλιά…. Μια προσεχτική ματιά λοιπόν στο αντίστοιχο κομμάτι του καταλόγου σίγουρα θα δικαιώσει την επιλογή σας!

Κι αν πιστεύετε ότι πρέπει να τηρήσετε τη δίαιτα … καλό θα ήταν να κάνετε ένα μικρό διάλλειμα. Ο κατάλογος θα ανοίξει και οι αντιστάσεις θα πέσουν….Λαχταριστά γλυκά και σε γενναίες μερίδες θα δικαιολογήσουν κάθε διάθεση για «αμαρτία».

Για περισσότερες πληροφορίες σχτικάμε το εστιατόριο Λεύκες πατήστε εδώ.

Tags: ΑΤΤΙΚΗ