Φαλάσαρνα

Κουκουναριές

Πλατύς Γιαλός φωτογραφία-GreekGuide.com

Γαλησσάς-φωτογραφία Galissas.com

4 από τις πιο καθαρές ελληνικές παραλίες

8524 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τις ελληνικές παραλίες, που έχουν βραβευτεί για την καθαριότητα τους και τα κρυστάλλινα νερά τους. Κάνε αυτό το καλοκαίρι τις πιο δροσερές βουτιές.

 
Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες,  όσο και για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Το καλό φαγητό, η ελληνική φιλοξενία, αλλά και η ποιοτική ζωή συμβάλλουν στην επιλογή τους για τα νησιά μας, ωστόσο υπάρχει κι ένας άλλος  παράγοντας πιο σημαντικός. Η ποιότητα των ελληνικών παραλιών, κοινώς ότι η χώρα μας απαριθμεί γαλάζιες σημαίες. Συγκεντρώσαμε, μία λίστα με τις τέσσερις από τις καθαρότερες και ομορφότερες ελληνικές παραλίες.Φυσικά, υπάρχουν και άλλες που θα τις παρουσιάσουμε στο προσεχές διάστημα.

Φαλάσαρνα Χανιά: Μία παραλία «κράχτης» ανάμεσα στις καλύτερες της Ευρώπης
Θα μπορούσαμε να πούμε πως τα Φαλάσερνα στα Χανιά αποτελούν μία από τις 5 κορυφαίες παραλίες της Κρήτης. Μάλιστα, η  παραλία Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και βρίσκεται ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Η άμμος είναι άσπρη και χρωματίζει τα νερά ελαφρώς τιρκουάζ. Τα γαλαζοπράσινα νερά της μαγεύουν και τον πιο απαιτητικό.

Κουκουναριές στη Σκιάθο: η παραλία, που λάμπει στη Μεσόγειο
Πρόκειται για την πιο φημισμένη παραλία της Σκιάθου και μαλίστα έχει αποκτήσει και διεθνής φήμη. Οι Κουκουναριές στη Σκιάθο ή αλλιώς η "Χρυσή Αμμος", λάμπει όλο το καλοκαίρι και θεωρείται μια από τις καλύτερες σε όλη τη Μεσόγειο.
Η παραλία πέραν των πεντακάθαρων νερών της, βρίσκεται δίπλα στο πασίγνωστο δάσος των Κουκουναριών, που σταματά λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Η παραλία των Κουκουναριών κρατάει συνεχώς τη Γαλάζια Σημαία γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των υπηρεσιών και την καθαρότητα της θάλασσας.

Γαλησσάς στην Σύρο: καθαρά νερά και ηλιοθεράπεια
Η παραλία του  Γαλησσά, ξεχωρίζει για τη χρυσή άμμο και τα καταγάλανα νερά. Στην κορυφή του λόφου πάνω από την παραλία δεσπόζει το κατάλευκο καθολικό παρεκκλήσι της Αγίας Πακούς , που έχει χτιστεί στα ερείπια αρχαίου ναού. Η παραλία είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία και θαλάσσια σπορ. Ακόμη, η παραλία διαθέτει πλούσια σκιά από τα δέντρα της παραλίας και το απόγευμα προσφέρεται για ηλιοθεραπεία.
 
Πλατύς Γιαλός στην Κεφαλονιά:τα καταπράσινα πεύκα κλέβουν τις εντυπώσεις
Ο Πλατύς Γιαλός στην Κεφαλονιά είναι η φυσική προέκταση της παραλίας του Μακρύ Γιαλού. Μια πληθώρα βράχων ξεχωρίζει τη μια παραλία από την άλλη. Προκείται για αμμώδης παραλία, με ψιλή ξανθή άμμο, όχι πολύ μεγάλη σε μήκος, αλλά πολύ μεγάλη σε πλάτος. Η παραλία είναι ρηχή και πάντα δροσερή. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και διαυγή, ενώ τα καταπράσινα πεύκα ομορφαίνουν το τοπίο.