Μυλόποτας-Ίος

Το Ημεροβίγλι -Σαντορίνη

Πάρος

Σπήλαιο Μελισσάνης-Κεφαλονιά

4 δημοφιλή ελληνικά νησιά για διακοπές

6953 Επισκέψεις στο άρθρο

4 αγαπητά νησιά, που προσφέρουν νυχτερινή διασκέδαση, ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα, κρυστάλλινες παραλίες και ιδιαίτερα λιμνοσπήλαια σε περιμένουν να τα γνωρίσεις.

 
Η ομορφιά των ελληνικών νησιών είναι διαδεδομένη και ξακουστή σε όλον τον κόσμο. Όλα τα νησιά έχουν τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα, που τα καθιστούν ιδανικά για όλα τα γούστα. Ωστόσο, από ότι φαίνεται μερικά νησιά είναι πιο λίγο πιο δημοφιλή για το καλοκαιρί. Κάποια από αυτά είναι:
 
Ίος: εδώ μπορεί κανείς να διασκεδάσει όλο το βράδυ και να κάνεις βουτιές σε μικρούς κολπίσκους
 Η Ίος έχει κλέψει την καρδιά κυρίως το πιο νέων ατόμων και αυτό, γιατί έχει έντονη νυχτερινή ζωή, η οποία όμως είναι στα φυσιολογικά πλαίσια. Έτσι, επιλέγεται  για την έντονη νυχτερινή ζωή της, αλλά και τις καταπληκτικές παραλίες της. Ο Μυλοπότας και το  Μαγγανάρι βρίσκεται αποτελούν τις πιο αγαπητές παραλίες του νησιού, μίκροι κολπίσκοι, ψιλλή άμμος, γαλαζοπρασινά νερά συνθέτουν ένα σκηνικό χαλαρωτικό. Ακόμη, στην Ίο φημίζονται για το καλό φαγητό, αλλά και για τη φιλική ατμόσφαιρα. Να σημειώσουμε, πως λέγεται ότι ο τάφος του Ομήρου βρίσκεται στην Ίο.
 
Στη Σαντορίνη,που είναι παγκοσμίως γνωστή θα δεις τα ωραίοτερα ηλιοβασίλεματα στην Ελλάδα
Η διαδρομή από το Ημεροβίγλι μέχρι την Οία είναι  εννιά χιλιόμετρα και συμπεριλαμβάνει όμορφα τοπία της Σαντορίνης με τους γκρεμούς, τα ηφαιστειακά βράχια και τα όμορφα ξωκλήσια. Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την κυρίαρχη θέση, γιατί έχει την πιο συγκλονιστική θέα στην καλντέρα και τη Θηρασιά. Η Σαντορίνη, λέγεται, ότι έχει την ομορφότερη θέα στο Αιγαίο.
 
Στην Πάρο θα πας γιατί το μαρμάρινο νησί προσφέρει παραλίες για όλους
Καταρχάς, Πάρος ισοδυναμεί με Νάουσα και μπορεί η Παροικιά  να είναι η πρωτεύουσα του νησιού, αλλά  στη Νάουσα, που  βρίσκεται στη βόρεια πλευρά  του νησιού υπάρχει κοσμοσυρροή. Είναι πραγματικότητα, ότι αυτό  το μικρό, γραφικό  λιμάνι προσελκύει όλο το νησί. Ακόμη, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι της καρδιάς των Κυκλάδων είναι ότι οι παραλίες της είναι για όλους. Όσοι θέλουν  ήρεμα κολπάκια ι προσφέρεται ιδανικά η παραλία της  Σάντα Μαρία, αλλά και για  εκείνους , που επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο σε θαλάσσια σπορ όπως το wind surfing  μπορούν να πάνε στη Χρυσή Ακτή.
 
Στην παράξενα όμορφη Κεφαλονιά συνεπαίρνει τους επισκέπτες της, ενώ κάνεις βουτιές σε βραβευμένες παραλίες.
Η Κεφαλονιά ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γεωλογική της μορφολογία, τα σπήλαια, τα μοναδικά σε ομορφιά τοπία και τα καταπράσινα βουνά.
Στο  Σπήλαιο της Μελισσάνης η είσοδος είναι κατακόρυφη. Πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, το λεγόμενο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη, ωστόσο υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η βαρκάδα στη λίμνη είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Ακόμη, η  παραλία Μύρτος  έχει βραβευτεί πολλές φορές και μάλιστα έχει υπάρξει σε λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου.