5α Οινοξένεια στο Αίγιο

1917 Επισκέψεις στο άρθρο

Τη μεγάλη ανάγκη για ανάπτυξη θεματικού τουρισμού στην Αιγιαλεία αναδεικνύουν τοπικοί φορείς.

 
Τη δυναμική ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στην Αιγιαλεία μέσω του γαστρονομικού τουρισμού και του οινοτουρισμού καθώς και τη συμβολή της πρωτοβουλίας ΔΩΔΕΚΑ στην προσπάθεια αυτή, ανέδειξε το μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος - FEDHATTA, Γιώργος Παλιούρας, μιλώντας στη μεγάλη εκδήλωση λήξης των Οινοξενείων 2017 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 27 Αυγούστου, στο Αίγιο.

Μιλώντας στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», ο κ. Παλιούρας υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας και προβολής νέων τουριστικών προτάσεων που θα αντιπροσωπεύουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής και τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρωτοβουλία ΔΩΔΕΚΑ της FedHATTA μπορεί να έχει δυναμική συμβολή σε αυτό το επίπεδο, τόνισε, αφού προβάλλει λιγότερο γνωστούς προορισμούς, αναδεικνύει το μοναδικό χαρακτήρα τους, προωθεί το θεματικό τουρισμό και στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Σε αυτή την κατεύθυνση, είπε, το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι η καταγραφή των δυνατοτήτων της σημερινής εικόνας της περιοχής, η εξωστρέφεια και οι συνεργασίες καθώς και ο εθελοντισμός.

Όπως επισήμανε, «τα Οινοξένεια, στην 5η επιτυχημένη διοργάνωσή τους, ενισχύουν την περιοχή της Αιγιάλειας στο προϊόν ελληνικό κρασί και αναβαθμίζουν τη θέση της στον ελληνικό Οινοτουρισμό».