Πηγή: Kefalonia Horse Riding Club

Από έρημο χωριό στην πιο μεγάλη γιορτή του Ιονίου

8268 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε τώρα στα Παλιά Βλαχάτα Σάμης που κατάφεραν από ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, να γίνουν η καλοκαιρινή καρδιά του Ιονίου φιλοξενώντας το κορυφαίο φεστιβάλ των Επτανήσων.

Από ερειπωμένο χωριό στο Saristra Festival
Πήγαινε στο κορυφαίο φεστιβάλ του Ιονίου. Από ένα εγκαταλελειμμένο χωριό που πληγώθηκε από τους σεισμούς κατάφερε να «αναστηθεί» και να μεταμορφώσει το παλιό πανηγύρι του στο  σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός των Επτανήσων. Το Saristra Festival. Δεκάδες μουσικοί ταξιδεύουν στην Κεφαλονιά και προσφέρουν μαγικές νύχτες ενώ παράλληλα στους χώρους των Βλαχάτων λαμβάνουν χώρα εκθέσεις εικαστικών, προβολές ταινιών, σεμινάρια και διαλέξεις όλα με ελεύθερη είσοδο. Η μαγεία του φυσικού τοπίου και οι αναμνήσεις του παρελθόντος θα σε καθηλώσουν.
 
Ιππασία πάνω στην παραλία στη Σάμη
Όσο τα βράδια απολαμβάνεις τις συναυλίες στο Saristra, την υπόλοιπη μέρα μπορείς να εξερευνήσεις τις ομορφιές της περιοχής και να ζήσεις πραγματικά ξεχωριστές εμπειρίες. Μία από αυτές είναι το να επισκεφτείς τον ιππικό όμιλο της περιοχής και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία βολτάροντας καβάλα στ΄ άλογο πάνω στην παραλία.
 
Αντίσαμος: Η πιο όμορφη παραλία της Κεφαλονιάς
Μετά τις βόλτες με το άλογο στην παραλία, έρχεται η ώρα για τις βουτιές. Στην περιοχή θα βρεις την Αντίσαμο, κατά πολλούς, ομορφότερη παραλία της Κεφαλονιάς. Το σκούρο μπλε της πεντακάθαρης θάλασσας με τα κατάλευκα βότσαλα δημιουργούν μία εκπληκτική αντίθεση. Ενώ κοιτώντας γύρω σου το καταπράσινο τοπίο με την πλούσια βλάστηση νιώθεις πραγματικά λες και είσαι σε έναν εξωτικό παράδεισο.
 
Βαρκάδα στο σπήλαιο της Μελισσάνης για απίστευτες εικόνες
Πήγαινε στο σπήλαιο της Μελισσάνης και ζήσε μια μοναδική εμπειρία. Ακόμα και οι φωτογραφίες μαγεύουν πόσο μάλλον το να το δεις από κοντά. Το λιμνοσπήλαιο της Κεφαλονιάς Δες τα απίστευτα χρώματα που δημιουργούνται στα νερά της λίμνης από το φως του ήλιου και απόλαυσε μια μοναδική βαρκάδα. Στο κέντρο της λίμνης σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει το μικρό νησάκι στο οποίο βρέθηκαν ευρήματα από την προϊστορική περίοδο.