Από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα

Διαβάστηκε από 1742 αναγνώστες

Μία ελληνική ομάδα κολύμπησε από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα για καλό σκοπό.

 
Η ελληνική ομάδα Pastra Cretonaxiosa «κατέκτησε» μία ακόμα θαλάσσια διαδρομή, κολυμπώντας από τα Κύθηρα στα Αντικύθηρα.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου η ομάδα διέσχισε πάνω από 40 χιλιόμετρα για να κολυμπήσει τη συγκεκριμένη απόσταση.

Σημειώνεται πως σκοπός του άθλου ήταν να στηρίξει  τους σκοπούς της ΑΜΚΕ Charity4U, η οποία έχει στόχο την οικονομική ενίσχυση και τη γενικότερη υποστήριξη τεσσάρων αθλητών στο δύσκολο δρόμο τους προς τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, δηλαδή τους: Νίκo Παπαγγελή (ποδηλασία AMEA), Κατερίνα Δίβαρη (ιστιοπλοΐα) Μάριο Γράψα και Κωνσταντίνο Γράψα (ενόργανη γυμναστική).

Ο καιρός ήταν σύμμαχος της Pastra Cretonaxiosa, με βορειοδυτικό άνεμο στα 3 με 4 μποφόρ, που έκανε λιγότερο δύσκολο αυτό το τολμηρό εγχείρημα. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα, που πριν από ένα χρόνο κατόρθωσε σε χρόνο ρεκόρ να γίνει η πρώτη από την Ελλάδα που διέσχισε το στενό της Μάγχης, ακολούθησε τους ίδιους κανόνες με το English Channel Association ενώ είχε και πάλι επιτήρηση από τον ίδιο observer, τον Keith Oiller, κίνηση που έχει ως απώτερο σκοπό να «γεννήσει» μια νέα, διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή ανοικτής θαλάσσης, προσελκύοντας Έλληνες αλλά και ξένους κολυμβητές. 

 

τι να κανετε - ΚΥΘΗΡΑ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

  • Για βιτσιόζους της γεύσης

    Το Βίτσιο pizza-pasta-cafe στο κέντρο των Κυθήρων στο Λιβάδι,  σε ένα καινούριο κτίριο με όλες τις ανέσεις, αποτελεί ένα μοναδικό χώρο όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει όλη την διάρκεια της μέρας τον καφέ του, το γεύμα και το δείπνο.
     2736031037 Περισσότερα