Ας γίνουμε όλοι Σπαρτιάτες...

1768 Επισκέψεις στο άρθρο

Ξεκινώντας από τα επιβλητικά βουνά του Βερμόντ στις ΗΠΑ, το Spartan χαράζει νέους δρόμους, όντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μαζικό άθλημα στον κόσμο, με έναν στόχο: να σηκώσει από τον καναπέ 100 εκατομμύρια ανθρώπους!

Το Spartan είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων με εμπόδια στον κόσμο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες!

Στην ουσία το Spartan είναι κάτι παραπάνω από ένα αγώνισμα. Αποτελεί ένα διεθνές κίνημα και έναν τρόπο ζωής που προάγει τις αέναες αξίες των Σπαρτιατών, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις και τις συνθήκες ζωής του 21ου αιώνα.

Οι εμπνευστές και σχεδιαστές του Spartan πρεσβεύουν ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται ταχύτερα και καλύτερα υπό πίεση. Αυτόν το σκοπό εξυπηρετούν τα εμπόδια που καλούνται να υπερπηδήσουν οι συμμετέχοντες στον αγώνα.

Τα εμπόδια και οι διαδρομές κάθε κούρσας, έχουν μεγάλη ποικιλία και δεν απευθύνονται σε υπεραθλητές. Οι κούρσες είναι σχεδιασμένες και για τα δύο φύλα, για όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης. Είναι μάλιστα ο πρώτος αγώνας του είδους που προσφέρει ατομική χρονομέτρηση, παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα δίνει την δυνατότητα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους σε διαφορετικές κούρσες σε όλον τον κόσμο.

Για δεύτερη χρονιά, αθλητές από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες, καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι τον "τόπο καταγωγής" του Spartan, προκειμένου να λάβουν μέρος στο ελληνικό σκέλος του αγώνα το οποίο θα διεξαχθεί (που αλλού;) στη Σπάρτη, μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Τα αγωνίσματα
Τα αγωνίσματα του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης είναι τα εξής:

Spartan Sprint: Δοκιμασία σε διαδρομή 6+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018. Το Sprint είναι η δημοφιλέστερη κούρσα για περιστασιακούς συμμετέχοντες αλλά και όσους θέλουν να το δοκιμάσουν για πρώτη φορά. Θεωρείται ιδανική για άντρες και γυναίκες που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία.   

Spartan Super: Δοκιμασία μεσαίας απόστασης, σε διαδρομή 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια. Θα διεξαχθεί επίσης το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, με εκκινήσεις μεταξύ 8:00 και 11:00 π.μ. Η κούρσα Super απευθύνεται σε αθλητές με μεγαλύτερη αντοχή από αυτή του Sprint, οπότε η διαδρομή έχει μεγαλύτερο μήκος και περισσότερα εμπόδια.

Spartan Trifecta World Championship: Αποτελεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούν να λάβουν μέρος μόνο οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο.

Spartan Kids Race: Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Οι μικροί "Spartans" θα χωριστούν σε κατηγορίες κατά ηλικία:
  • Παιδιά 4 - 6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων.
  • Παιδιά 7 - 10 ετών, σε διαδρομή 1.600 μέτρων.
  • Παιδιά 11 - 15 ετών, σε διαδρομή 3.200 μέτρων.
Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο θα κλείσει με την απονομή των βραβείων μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα. Σε γιορταστικό κλίμα θα επιβραβευτούν οι προσπάθειες ΟΛΩΝ των συμμετεχόντων, γιατί ο ομαδικός αθλητισμός είναι πάνω από όλα ψυχαγωγία.

Ο τρόπος συμμετοχής

Η εγγραφή στον αγώνα αποτελεί κίνητρο και αυτοδέσμευση, για να "σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ". Το Spartan διοργανώνει περισσότερα από 200 αγωνιστικά events σε 42 χώρες, έχοντας κινητοποιήσει μέχρι σήμερα, πάνω από 1.000.000 ανθρώπους κάθε ηλικίας!   

Οι εγγραφές για όλα τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη Σπάρτη, μπορούν να γίνουν και on-line οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία να μην κάνουμε το πρώτο βήμα!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις εγγραφές αναφέρονται στις διευθύνσεις…

Spartan Race GR: www.spartanrace.gr

Facebook: www.facebook.com/SpartanRaceGreece
Instagram: www.instagram.com/spartanracegreece