Πυραμίδα Ταΰγετου

Μυστράς

Ακρωτήρι Ταίναρο

Σπήλαιο Δυρού

Το μυστήριο της πυραμίδας του Ταΰγετου

10959 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/4/2021

Ανακάλυψε το μυστήριο της πυραμίδας το Ταΰγετου. Περπάτησε στον μεγαλοπρεπή Μυστρά και δες το ωραιότερο ελληνικό ακρωτήρι.

Η Λακωνία ιστορικά είναι μία από τις σημαντικότερες ελληνικές πόλεις. Γεμάτη από μεγαλοπρέπεια και ομορφιά μπορεί και μαγεύει τον κάθε επισκέπτη.

Το μυστήριο της πυραμίδας του Ταϋγετου .
Καταρχάς, οφείλουμε να επισημάνουμε πως μόνο η ύπαρξη της έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και πολλοί υποστηρίζουν πως μπορεί να είναι ανθρώπινη παρέμβαση η δημιουργία της. Πιο αναλυτικά, ερευνητές έχουν  υποστηρίξει πως η κορυφή  του προφήτη Ηλία  με υψόμετρο 2407μ. λαξεύτηκε, είτε εξΆ ολοκλήρου εν μέρει για να αποκτήσει αυτό το τόσο ομοιόμορφο σχήμα. Όταν πέφτει ο ήλιος η σκιά που δημιουργείται  είναι λες και βλέπεις αιγυπτιακή πυραμίδα.

Στο διάσημο Μυστρά , μπορείς να περπατήσεις στα καλντερίμια του, ενώ έχεις ήδη περιηγηθεί και στα δάση του Ταΰγετου.
 Αναμφισβήτητα ο Μυστράς ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που έχεις ταξιδέψει πριν πας να το δεις. Επιβλητικός και αρχοντικός κουβαλάει τεράστια ιστορία. Η ερειπωμένη καστροπολιτεία», που κάθε της γωνιά έχει βαθιά τις ρίζες της από τον 13ο αιώνα οπότε και δημιουργήθηκε.
Θα θαυμάσεις τη φράγκικη ακρόπολη, τις μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις σπάνιες τοιχογραφίες και τα κτίρια, που σε παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή, νοσταλγική.

Ακρωτήρι Ταίναρο: στη νοτιότερη άκρη της ηπειρωτικής Ευρώπης θα βρεις τις πύλες του Αδη και το ωραιότερο θαλάσσιο θέαμα.
Πρόκειται για μία από τις πιο μυθικές τοποθεσίες της Ελλάδας και αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες μύθοι γύρω από αυτό το Ακρωτήρι, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Βρίσκεται στη μεσαία νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου μεταξύ του Λακωνικού και Μεσσηνιακού κόλπου. Ο φάρος δεσπόζει στο μυτερό άκρο αυτό και πρόκειται για έναν τετράγωνο πύργο 16 μέτρων. Εδώ είναι αγνή η ελληνική φύση, καθώς λέγεται πως εδώ ήταν οι πύλες του Αδη για τις ψυχές.

Σπήλαιο Δυρού, ένα φυσικό θαύμα, που θα σε εντυπωσιάσει.
Τριάντα πέντε χιλιόμετρα δυτικά του Γυθείου κουρνιάζει η πανέμορφη βοτσαλιά του Δυρού και στα έγκατα της γης ένα από τα πιο όμορφα λιμναία σπήλαια της Ευρώπης! Στο σπήλαιο του Δυρού η φύση με την υπομονή εκατομμυρίων χρόνων, δημιουργεί σαν ύστατος καλλιτέχνης αριστουργήματα ανεπανάληπτης ομορφιάς. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που πρέπει ο καθένας να δει. Η περιήγηση με τις βάρκες στους αξιοποιημένους θαλάμους του είναι μια συναρπαστική εμπειρία.