Βγες στο «μπαλκόνι» των θεών

11337 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για το σημείο που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε Όλυμπο και Βέρμιο που μοιάζει με μπαλκόνι προς τους Ολύμπιους θεούς.

Πιέρια, το μακρόστενο βουνό ανάμεσα σε Όλυμπο και Βέρμιο.
Τα Πιέρια δεν θα σε κερδίσουν με το υψόμετρό τους και τις άγριες κορφές τους (ψηλότερη κορυφή 2.189 μέτρα) αλλά τα υπέροχα δάση τους και τα αλπικά τους τοπία θα σε μαγέψουν. Εξερεύνησε κάθε χωριό τους που βρίσκεται ακόμα και στα πιο απόμακρα σημεία.

Ελατοχώρι: Με θέα την Κατερίνη και τη θάλασσα
Απόλαυσε διαμονή και υποδομές για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Ακόμα κι αν είσαι ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης να είσαι σίγουρος πως θα σε ενθουσιάσει. Ενώ τους χειμερινούς μήνες επισκέψδου και το χιονοδρομικό του κέντρο. Η ιδιαίτερη θέση του, καθιστά το Ελατοχώρι ένα υπέροχο μπαλκόνι προς τον Όλυμπο, τα Πιέρια Όρη αλλά και τις ακτές του Θερμαϊκού.

Νιώσε θεός στο Φαράγγι του Ενιπέα
Περπάτα στα μονοπάτια του Ολύμπου και ειδικά την πεζοπορική διαδρομή Λιτόχωρο - Παλιά μονή Διονυσίου- Πριόνια μέσα από το φαράγγι του Ενιπέα. Από την παλιά Μονή Διονυσίου προχώρα στο κατηφορικό μονοπάτι που κινείται πλάι στην κοίτη του Ενιπέα μέχρι το Λιτόχωρο. Κάνε στη σκήτη του Αγίου Διονυσίου η οποία κρύβεται στην κόψη κάθετου βράχου. Από αυτό το σημείο έως το Λιτόχωρο θα χρειαστεί να καλύψετε ακόμη 6 χιλιόμετρα, σε μονοπάτι καθαρό και σημαδεμένο.

Για καφέ και φαγητό στη δροσιά του Παλιού Παντελεήμονα
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στην περιοχή και να μην επιχειρήσεις μια έστω και σύντομη βόλτα προς τις δασωμένες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου και το χωριό του Παλιού Παντελεήμονα. Στην όμορφη και δροσερή πλατεία με την υπέροχη θέα και τη σκιά που προσφέρει το θεόρατο πλατάνι, λειτουργούν καφέ και εστιατόρια και δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση μετά το μεσημεριανό μπάνιο, από μια βόλτα στη βουνίσια δροσιά του Παντελεήμονα.