Οι κορυφαίες παραλίες του Αργοσαρωνικού

13699 Επισκέψεις στο άρθρο

Δεν έχεις αποφασίσει ακόμα πού θα πας διακοπές ή ψάχνεις για μία γρήγορη απόδραση από την πρωτεύουσα σε νησί με ωραίες παραλίες. Διάλεξε και πάρε μία από τις υπέροχες παραλίες του Αργοσαρωνικού.

Δραγονέρα, Αγκίστρι: Βουτιές σε πεντακάθαρη παραλία με δίπλα στα πεύκα
Πρώτη επιλογή για τις βουτιές της …μιας ανάσας το κατάφυτο Αγκίστρι με τις πανέμορφες παραλίες. Ανακάλυψε τους μαγευτικούς πευκόφυτους ορμίσκους της Δραγονέρας. Το υπέροχο φυσικό τοπίο με τα πεύκα και τους δαντελωτούς κολπίσκους θα σε αποζημιώσει. Το καλοκαίρι καλύτερα να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν ο ήλιος είναι ευχάριστος.

Για μπάνιο στο Κλήμα, την ομορφότερη παραλία της Αίγινας
Πάρε το καράβι για την Αίγινα και πήγαινε στο Κλήμα την κορυφαία παραλία του νησιού. Απόλαυσε βουτιές σε πεντακάθαρα νερά. Φόρα βατραχοπέδιλα και μάσκα καταδύσεων και εξερεύνησε τις ομορφιές που κρύβει ο βυθός της παραλίας. Στην αμμουδιά θα απολαύσεις τη σκιά που σου παρέχουν τα κυπαρίσσια, οι ευκάλυπτοι και οι συκιές που χαρίζουν μία επιπλέον γοητεία στην περιοχή.

Αγία Μαρίνα Σπετσών: Από αυτή την παραλία περνά όλο το νησί
Όλο το νησί θα περάσει από τη μοναδική παραλία της Αγίας Μαρίνας. Εδώ θα έρθουν όλοι για βουτιές σουλάτσο και κουτσομπολιό ενώ θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Σπετσών 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια και απέναντι από τη νησίδα Σπετσοπούλα. Το όνομα της το οφείλει στην ομώνυμη μικρή εκκλησία που υπάρχει εδώ. Πρόκειται για μια καθαρή οργανωμένη παραλία στρωμένη με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, με άφθονες ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Σε μικρή απόσταση ξεχωρίζουν οι παραλίες Κουζουνός και Ξυλοκέριζα.

Λιμανάκι της Αγάπης, Πόρος: Για ζευγάρια και όχι μόνο
Φύγε για το «Λιμανάκι της Αγάπης» και βρες μια ειδυλλιακή παραλία για ζευγάρια και όχι μόνο. Η παραλία με την κατάξανθη άμμο και τα ελάχιστα βότσαλα θα σε μαγέψει. Κι αν είσαι ακόμα πιο απαιτητικός τότε σίγουρα το καταπράσινο τοπίο που δημιουργούν τα πεύκα δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.