Εκεί που ο Καζαντζάκης εμπνεύστηκε τον Ζορμπά

9262 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για την πανέμορφη Δυτική Μάνη, και δες την παραλία που ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε τον περιβόητο βιβλίο του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Δες το Μαϊάμι της Μάνης και εξερεύνησε τα χωριά του Ταΰγετου.

Στην παραλία του Ζορμπά
Πήγαινε στην παραλία της Καλογριάς, γνωστή και ως παραλία του Ζορμπά. Εκεί έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης και ήταν το μέρος στο οποίο εμπνεύστηκε το περίφημο βιβλίο «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπα». Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο με ένα βιβλίο στο χέρι για να επισκεφτούν το μέρος το οποίο περιγράφεται στο μυθιστόρημα. Η παραλία βρέθηκε μάλιστα στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια καθώς σε αυτήν απαγορεύτηκαν οι ρακέτες, ενώ στη συνέχεια μπήκαν απλά περιοριστικοί όροι για τους ρακετόφιλους λουόμενους.

Στο Μαϊάμι της Μάνης
Για μπάνιο στη Στούπα την πανέμορφη παραλία της Δυτικής Μάνης. Ακολούθησε τον δρόμο από τον ομώνυμο οικισμό και θα σου αποκαλυφθεί σε πολύ μικρή απόσταση. Χαρακτηρίζεται ως το Μαϊάμι της Μάνης, με κατάξανθη άμμο και γαλαζοπράσινη θάλασσα που είναι πάντα πεντακάθαρη λόγω των συνεχών υπόγειων ροών και ρευμάτων που φτάνουν εκεί από τον Ταΰγετο και καθαρίζουν διαρκώς το σημείο.

Στο φαράγγι του Ρίντο και την Τσέρια
Στην Τσέρια ένα από τα πανέμορφα χωριά του Ταΰγετου και δες τους επιβλητικούς πύργους. Απόλαυσε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στα χωριάτικα καφενεία και επισκέψου το φαράγγι του Ρίντο μου με την απίστευτη θέα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Περπάτα από την Καρδαμύλη προς τα ορεινά χωριά της Μάνης και απόλαυσε το δάσος της Βασιλικής. Βρες το ευρωπαϊκό μονοπάτι του Ε4 που ξεκινά από τα Πυρηναία Όρη και καταλήγει στην Κρήτη και ακολούθησε το δρόμο από το μικρό πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 1550 μέτρα. Φτάσε ως την κορυφή του Ταΰγετου και δες τη φανταστική θέα προς τη Λακωνία ανατολικά και τη Μεσσηνία δυτικά.

Στην μαγευτική Καρδαμύλη με τα γραφικά σπιτάκια και τον πύργο του Μούρτζινου
Από την Καλογριά και την περιοχή της Στούπας προχώρα προς την Καρδαμύλη. Το πανέμορφο και γραφικό χωριό που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ωραιότερα «μυστικά» χωριά της Ευρώπης σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Θαύμασε τα μικρά πέτρινα σπιτάκια με τις κεραμιδοσκεπές και ανέβα στον αναστηλωμένο Πύργο του Μούρτζινου που είναι ένα πανέμορφο αξιοθέατο. Φάε τοπικά εδέσματα στις ωραίες ταβέρνες που υπάρχουν εκεί.