Βάι Λασιθίου-www.cretetaxi4u.com

Σαρακήνικο, Μήλος

παραλία Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνίας

Γκιόλα ,Θάσος-www.go-thassos.gr

Εξωτικές ελληνικές παραλίες

8535 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανακάλυψε τις πιο «τροπικές παραλίες» στην Ελλάδα και κάνε βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά. Βρες φυσικές πισίνες και μοναδικά φοινικόδαση στα νησιά του Αιγαίου.

 
Η Ελλάδα είναι μία «προνομιούχα» χώρα, αφού είναι γεμάτη από παραλίες, που δεν σταματούν να σε εκπλήσσουν. Παραλίες, μοναδικές, καθαρές  με κρυστάλλινα νερά, που μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη. Μπορείτε να βρείτε εδώ κάποιες από τις πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας, κάποιες σχεδόν άγνωστες.

Βάι στο Λασίθι πρόκειται για την αμμουδερή παραλία με την λεπτή άμμο και το μοναδικό Φοινικόδασος της Ευρώπης.
Η εξωτική αμμουδερή παραλία του Λασιθίου διαθέτει  λεπτή άμμο και υπέροχα καταγάλανα νερά. Σημαντικό είναι ότι διαθέτει ακόμη το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης , το οποίο απλώνεται ανάμεσα σε δυο λόφους. Το Βάι είναι η διασημότερη παραλία της ανατολικής Κρήτης ενώ οι φοίνικες είναι περίπου 5000. Στην Κρήτη υπάρχει και το φοινικόδασος στη Πρέβελη.

Το Σαρακήνικο στη Μήλο πρόκειται για ένα  σεληνιακό αυτό τοπίο, που μαγνητίζει στο Αιγαίο. 
Ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια εισχωρούν στην σμαραγδένια θάλασσα και δημιουργούν σπηλιές  ταυτόχρονα το λευκό χρώμα των  βράχων και η αντανάκλαση του φωτός είναι σαν να περπατάς πάνω στο φεγγάρι. Ειδικά, εάν πραγματοποιήσετε νυχτερινή επίσκεψη θα μαγευτείτε από αυτό, που θα δείτε κάτι πολύ παραπάνω, δηλαδή, πέρα από μία απλή όμορφη παραλία.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία  σχηματίζει ένα ημικύκλιο και έχει γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά και ψιλή άμμο.  
Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία  σχηματίζει ένα ημικύκλιο και έχει γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά και ψιλή άμμο. Πρόκειται για την «σταρ » παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας. Η Βοϊδοκοιλιά της Μεσσηνίας θεωρείται μάλιστα μία από τις ομορφότερες  παραλίες όλης της Μεσογείου. Διάσημη και  για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η χρυσαφένια άμμος κάνει την παραλία ιδανική για βουτιές.

Ανακάλυψε στη Θάσο  τις ονειρικές παραλίες Σαλιάρα και Γκιόλια με τα καταπράσινα πευκοδάση και τους δαντελωτούς ορμίσκους.
Η Θάσος είναι κάτι σαν να λέμε η Αίγινα/Ύδρα για τους Βορειοελλαδίτες λόγω κοντινής  απόστασης βεβαίως. Όμως η Θάσος είναι κάτι πολύ παραπάνω . Το νησί αυτό διαθέτει εκατοντάδες πράγματα, που μπορείτε να δείτε και να κάνετε. Ανάμεσα σε αυτά και η  Σαλιάρα που είναι μια μικρή εξωτική παραλία στη βόρεια Θάσο και βρίσκεται 5χλμ από το Λιμένα. Η παραλία διαθέτει άσπρο πετραδάκι και το χρώμα του νερού καταγάλανο. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε τη Γκιόλα , που είναι μία φυσική βραχώδης πισίνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αστρίς. Το ύψος των βράχων φτάνει τα 8 μέτρα από το οποίο πολλοί λουόμενοι βουτούν.