Ελληνικός ο ευρωπαϊκός προορισμός αριστείας

Διαβάστηκε από 1998 αναγνώστες

Ένας ελληνικός προορισμός κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού προορισμού αριστείας.

 
Το θέμα του διαγωνιστικού προγράμματος ήταν «Πολιτιστικός Τουρισμός», και η υποψηφιότητα κατάφερε να σαγηνεύσει προβάλλοντας προβάλλοντας τα πλεονεκτήματα της πρωτεύουσας της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως ανέφερε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε ενημερωτική επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, «η επιτροπή αξιολόγησης για την Ελλάδα του ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN επέλεξε την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως νικητή προορισμό με θέμα τον «Πολιτιστικό Τουρισμό», λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πόρων και της άρτιας τεκμηρίωσης της πρότασής σας».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα τιμητικό τίτλο, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει κι επίσημα ότι η Πάτρα με την πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει, επάξια κατατάσσεται στους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς προορισμούς» και πρόσθεσε: «Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο υποψηφιότητας εστιάζοντας στην αχαϊκή πρωτεύουσα ως έδρα μιας περιφέρειας που προσφέρει εναλλακτικές εμπειρίες στον επισκέπτη, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του. Η διάκριση που πετύχαμε υπογραμμίζει τη δυναμική της Πάτρας ως αναδυόμενο τουριστικό προορισμό και δικαιώνει την επιλογή μας να θέσουμε σε προτεραιότητα την ανάδειξη των ισχυρών δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κώστας Καρπέτας ανέφερε ότι «η βράβευση αποτελεί ύψιστη τιμή και κίνητρο για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού της περιοχής προς όφελος της κοινωνίας» τονίζοντας ταυτόχρονα: «Προχωράμε με στοχευμένα βήματα στην ανάδειξη του θεματικού τουρισμού, με στόχο η δυτική Ελλάδα να αναπτύξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο».

 

που να μεινετε - ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ - ΖΑΡΟΥΧΛΑ

  • Από άλλη εποχή

    Ο «Πύργος της Ζαρούχλας» ένα ιστορικό διατηρητέο πυργόσπιτο στην Ζαρούχλα, που έχει αναπαλαιωθεί από τους ιδιοκτήτες του με πολλή αγάπη και φροντίδα, σας περιμένει για να κάνει τις διακοπές σας... βγαλμένες από άλλη εποχή!
     2696033934, 2106439488, 6972092005 Περισσότερα
  • Εκεί που ζεις και βλέπεις τη μαγεία!

    Μόνο λίγες ώρες από την πόλη, στην καρδιά του Χελμού και της Ζαρούχλας και σε κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι Νύμφες είναι κτήμα, πολυχώρος αναψυχής για μεγάλους και παιδιά, ένας επίγειος παράδεισος ειδικά σχεδιασμένος μέσα στη φύση για να τον λατρέψουν τα παιδιά σας και εσείς.
     2696033383 Περισσότερα