Φάρος καλύτερος από της Αλεξάνδρειας

7949 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάποτε ήταν πασίγνωστος ο φάρος της Αλεξάνδρειας, σήμερα όμως ένας άλλος πανέμορφος φάρος προσπαθεί αν του κλέψει τη δόξα.

 
Πήγαινε στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης
Στα αρχαία χρόνια ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου ήταν ο πανέμορφος Φάρος της Αλεξάνδρειας. Σήμερα περπατώντας στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης πέρα από την μαγεία της θάλασσας και τη χαλάρωση που σου δίνει βλέπεις ένα ακόμα ομορφότερο φάρο που αποτελεί πια σύμβολο της πόλης και σημείο για τις καλύτερες σέλφι της εκδρομής! 

Ταξίδι στη νεοκλασσική περίοδο στο κτίριο της Λεονταριδείου
Περπάτησε την Αλεξανδρούπολη και θαύμασε την εντυπωσιακή νεοκλασσική αρχιτεκτονική ητς. Η πόλη διαθέτει πολλά δείγματα της νεοκλασικής περιόδου, όπως το κτίριο της Λεονταριδείου Σχολής όπου λειτουργεί σήμερα το Εκκλησιαστικό μουσείο. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η Αλεξανδρούπολη αναπτύχθηκε κυρίως από το 1920 και έπειτα μετά την απελευθέρωση της τουρκοκρατούμενης Θράκης. Μην αμελήσετε να κάνετε μια βόλτα στο δημοτικό πάρκο το οποίο κλέβει τις εντυπώσεις!

Δάσος 25 εκατομμυρίων ετών στο Τυχερό
Εξερεύνησε το ηλικίας 25 εκατομμυρίων χρόνων δάσος στο χωριό Τυχερό. Βρίσκεται βόρεια από το Δέλτα του Εβρου με τα σπάνιας ομορφιάς τοπία και τα ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης.

Διδυμότειχο και Ορεστιάδα: Ταξίδι στα σύνορα
Δίπλα από τον Ερυθροπόταμο και δίπλα από τα ερείπια της ρωμαϊκής Πλατινώπολης επισκέψου το πανέμορφο Διδυμότειχο. Θαύμασε τα εκθέματα στο Λαογραφικό Μουσείο όπου παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια φύγε ανατολικά για το κάστρο του Πυθίου ενώ βορειότερα δες την Ορεστιάδα, την πόλη που ίδρυσαν το 1923 οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και αποτελεί κέντρο της πεδιάδας του Αρδα.

 

τι να κανετε - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΒΡΟΣ

  • Φαγητό με θέα το Θρακικό πέλαγος

    Ο μοναδικός χώρος Χάραμα στη θάλασσα δίπλα στη θάλασσα θα σας προσφέρει υπέροχες στιγμές, σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Με θέα το Θρακικό πέλαγος και τη Σαμοθράκη, απολαύστε τα εκλεκτά μεσογειακά εδέσματα στο εστιατόριο και στην παραλία συνοδεία ποτών και αναψυκτικών για τα παιδιά.
     2551035833 Περισσότερα