Φολέγανδρος: Το μυστικό χωριό που ξεχώρισαν τα διεθνή ΜΜΕ

6844 Επισκέψεις στο άρθρο

Διακοπές στην ξεχωριστή Φολέγανδρο με την πανέμορφη Χώρα, βούτα στην υπέροχη παραλία Κάτεργο, δες τους μαγικούς σταλακτίτες στη Χρυσοσπηλιά και κάνε ένα χαλαρό μπάνιο στην κατάξανθη Αγκάλη. Κλείσε τώρα εισιτήρια!

 
Τις ομορφιές της Φολεγάνδρου ανακάλυψαν τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας την ως ένα από τα ωραιότερα μυστικά χωριά της Ευρώπης. 

Στο κάστρο της Χώρας με τα γραφικά σπίτια και τη μοναδική θέα προς τη Μήλο από την υπέροχη Παντάνασσα
Πήγαινε στην Φολέγανδρο και στην πανέμορφη Χώρα της και ανακάλυψε το κάστρο, την πιο παλιά συνοικία. Ασε να σε ταξιδέψουν τα μαγικά κατάλευκα σπίτια της, τα γραφικά δρομάκια και τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα που δημιουργούν ένα φανταστικό γαλανόλευκο τοπίο. Προχώρα ακόμα λίγο και συνάντησε την εκκλησία της Παντάνασσας απΆ όπου θα δεις την υπέροχη θέα ως τη Μήλο, την Κίμωλο και τη Σίφνο.

Βουτιές στο Κάτεργο την ομορφότερη παραλία του νησιού
Βρες κυκλαδίτικη ομορφιά και στη θάλασσα της Φολεγάνδρου με την παραλία Κάτεργο να κλέβει την παράσταση. Με γαλαζοπράσινα νερά, καφέ βότσαλο και ομορφιά που μαγνητίζει. Φτάσε εκεί είτε οδικώς είτε με κάποιο από τα εκδρομικά σκάφη που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια με αφετηρία το Καραβοστάση. Εξίσου απόμερες είναι οι παραλίες Αγιος Νικόλαος (με βοτσαλάκι) και Λιβαδάκι (πετραδάκι και βράχια) που βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού και προσεγγίζονται πάλι με εκδρομικό πλοιάριο.

Με καραβάκι στη Χρυσοσπηλιά για τους υπέροχους σταλακτίτες 
Φτάσε στη ρίζα του γκρεμού με καραβάκι και δες την περίφημη Χρυσοσπηλιά που βρίσκεται μόλις δέκα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Δες το πιο γνωστό σπήλαιο του νησιού με τη σπουδαία αρχαιολογική σημασία καθώς εκεί βρέθηκαν μαρμάρινα αγάλματα. Περνώντας με το καραβάκι θα δεις στο εξωτερικό του σταλακτίτες και σταλαγμίτες ενώ η είσοδος είναι φραγμένη από την Αρχαιολογική υπηρεσία και η σπηλιά δεν είναι επισκέψιμη. Το εκδρομικό σκάφος που πηγαίνει από το Καραβοστάση προς Κάτεργο σταματά για λίγο στο σπήλαιο Γεωργίτσι που εντυπωσιάζει με το γαλάζιο χρώμα που έχει σε αυτό το σημείο η θάλασσα.

Για μπάνιο στην Αγκάλη την ιδανική παραλία για οικογένειες
Σου αρέσουν οι λαμπερές ξανθές αμμουδιές; Τότε η παραλία της Αγκάλης που απέχει 8 χλμ. από τον Καραβοστάση θα σε μαγέψει. Θεωρείται από τα πιο τουριστικά μέρη του νησιού αλλά μάλλον πρόκειται για μια οικογενειακή παραλία που διαθέτη ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση υπάρχουν οι σαφώς πιο ήσυχες είναι οι ακρογιαλιές Φυρά (400 μέτρα νότια) και ο Γαλίφος βόρεια της Αγκάλης (500 μέτρα σε μονοπάτι). Επίσης ξεχωρίζει η καλή παραλία Αγιος Νικόλαος όπου θα έρθετε ακολουθώντας μονοπάτι από την Αγκάλη.