Γιορτή κρασιού και πολιτισμού στην Κέρκυρα

2178 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση “Μέρες κρασιού και πολιτισμού” το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, στον Αρίλλα Κέρκυρας (στον ελαιώνα, 200μ. πριν την παραλία).

 
Στην εκδήλωση γίνεται παρουσίαση του πατροπαράδοτου τρόπου παραγωγής του κρασιού, σε όλα τα στάδια του. Από το κουβάλημα με τα τερτικά στο γάιδαρο, μετά το πάτημα στο σκαφόνι, το ζύψιμο στο ζυφτήρι και τέλος το μάζεμα του μούστου με την κολόκα από τη σκάφη στο μπότη, όλα αυτά με τη συνοδεία τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών του τρύγου από τις γυναίκες του χωριού.

Το κρασί θα ρέει άφθονο και θα θα προσφέρεται δωρεάν, αγοράζοντας μία χειροποίητα ζωγραφισμένη κανάτα από τα μέλη του συλλόγου, την οποία μπορείτε να ξανά γεμίσετε όσες φορές θέλετε. Επίσης οι νοικοκυρές του συλλόγου θα σας προσφέρουν γλυκό του κουταλιού σταφύλι παραδοσιακά φτιαγμένο.

Τα τμήματα χορού του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας, και στη συνέχεια η ορχήστρα “Φαίακες” θα σας κρατήσει συντροφιά με αγαπημένα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.