Η Ελλάδα έχει το δικό της «Χόλιγουντ»

Διαβάστηκε από 7749 αναγνώστες

Σταρ του σινεμά έχει γίνει ένα πανέμορφο ορεινό χωριό που «πρωταγωνίστησε» σε ελληνικές ταινίες και σειρές ενώ ξεκίνησε και «διεθνή καριέρα».

 
Ένα πανέμορφο χωριό της Κρήτης έχει καταφέρει να κάνει ακόμα και «διεθνή κινηματογραφική καριέρα» με τους κατοίκους του πια να το λένε χαριτολογώντας Φρέλιγουντ!

Φρες ή ...Φρέλιγουντ: Από τους «Δροσουλίτες» στην Τουρκία
Είναι μόλις 25 χιλιόμετρα από τα Χανιά κι όμως μοιάζει να ταξιδεύεις σε έναν άλλο κόσμο. Ο Φρες έχει καταφέρει με την ομορφιά του να κλέψει την παράσταση και τις καρδιές διάφορων σκηνοθετών και παραγωγών κινηματογράφου αλλά και τηλεόρασης . Ο σκηνοθέτης της πασίγνωστης σειράς «Το Νησί» είχε επιλέξει τον Φρε για τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας με τίτλο «Πιλάλα» ενώ από το Φρέλιγουντ όπως χαριτολογώντας το χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι έχουν περάσει οι «Δροσουλίτες» (τηλεοπτική σειρά του Σταρ) αλλά και η ελληνική ταινία «Πρώτη φορά νονός». Τελευταία φορά που ο Φρες μπήκε στα πλάνα σκηνοθετών ήταν για την τούρκικη ταινία «Οι άνθρωποι του παππού μου»  του Τούρκου σκηνοθέτη Τσαγάν Ιρμάκ.Η εικόνα της Παναγίας από τον Ευαγγελιστή Λουκά
Πέρα από το γραφικό τοπίο του νησιού που θαυμάζουν οι σκηνοθέτες και ο απλός επισκέπτης μπορεί να δει μοναδικά πράγματα στον Φρε. Επισκέψου την Παναγία την Ευαγγελίστρια, τη μεγαλύτερη εκκλησία της περιοχής που αποτελεί διατηρητέο μνημείο και μέσα θα μπορέσετε να θαυμάσετε την εικόνα της Παναγίας που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Βρες ακόμα την Πινακοθήκη αλλά και το Μουσείο του Φρε που κρύβει τα γενεαλογικά δέντρα σχεδόν 100 οικογενειών του χωριού από το 1800 μέχρι και τις μέρες μας.Καταπράσινο τοπίο στο Λουτρό και οι βράχοι στον Καπή
Ο Φρες είναι χτισμένος σε υψόμετρο 220 μέτρων  στα Λευκά Όρη. Πηγαίνοντας και φεύγοντας από αυτόν θα γνωριστείς για τα καλά με την πανέμορφη και καταπράσινη κρητική φύση. Τα αμπέλια και οι ελιές δίνουν μια απίστευτη γοητεία στο τοπίο ενώ μόλις έξω από το χωριό θα δεις το Λουτρό, στην παλιά εθνική οδό, όπου θα απολαύσεις τη δροσιά στα αιωνόβια πλατάνια και το γάργαρο νερό.

Στην πιο διάσημη ελιά του κόσμου
Η πιο διάσημη ελιά του κόσμου είναι φυσικά ελληνική και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον από της ΝASA ως των Ιαπώνων.
H Eλιά των Βουβών κατάφερε να κερδίσει την προσοχή ακόμα και της NASA οι επιστήμονες της οποίας την επέλεξαν το 2016 ως την Επιστημονική φωτογραφία της μέρας (Earth Science Picture of the Day) στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον στην Κρήτη έφτασε ακόμα και τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιαπωνία στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ για τα Παγκόσμια Μυστήρια.

Tags: ΧΑΝΙΑ
 

που να μεινετε - ΧΑΝΙΑ

  • Παράδοση μέσα στην καρδιά της πόλης

    Χτισμένο στις αρχές του 18ου αιώνα και ανακαινισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, το διαμέρισμα ή η οικογενειακή σουίτα του NF1 Stone House στο κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων αποτελούν την ιδανική επιλογή για διαμονή εκεί που χτυπά ο παλμός της Κρήτης.
     6943824391 Περισσότερα