Λιμάνια Σεϊτάν - neatv

Ελαφονήσι

Παλιά Πόλη Χανιά

Μπάλος-creti.co/blog

Φαλάσαρνα-okairos.gr

Η Ελληνική Καραϊβική

7670 Επισκέψεις στο άρθρο

Δείτε τις πιο εξωτικές παραλίες της Κρήτης. Βρείτε μοναδικά «παραδεισένια» τοπία της Ελλάδας και ταξιδέψετε για το πιο μαγικό καλοκαίρι.

 

Τα Χανιά είναι η δυτικότερη πόλη της πανέμορφης Κρήτης, βρίσκεται πάντα ανάμεσα στις 5 δημοφιλέστερες επιλογές για διακοπές και είναι αρκετά δημοφιλή και το χειμώνα. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι, που κάνουν κάποιο να επισκεφτεί τα Χανιά.

Στην περιοχή του Ακρωτηρίου στην τοποθεσία Σεϊτάν Λιμάνια, θα κάνετε μπάνιο σε μια πολύ ξεχωριστή, παραλία που θυμίζει φιόρδ.
Όποιος πάει στα Χανιά και δεν έχει πάει  στην παραλία του «Στεφάνου» έχει πραγματικά χάσει ένα μαγικό τοπίο.
Πρόκειται για ένα άγριο τοπίο ,με κάθετους βράχους και με την άγρια φύση να δεσπόζει παντού. Στο βορειότερο κόλπο σχηματίζεται η μικρή, αλλά πανέμορφη παραλία του Στεφάνου, με βαθυγάλανα νερά. Η παραλία είναι από χαλίκι και άμμο,  δεξιά κι αριστερά υψώνονται τεράστιοι μαρμάρινοι βράχοι, προστατεύοντας τον κόλπο από τις καιρικές συνθήκες.

Στο Ελαφονήσι, θα βρείτε τη μοναδική ροζ παραλία στην Ελλάδα , που βρίσκεται ανάμεσα στις εφτά ροζ παραλίες σε όλον τον κόσμο.
Τα λόγια χάνονται, όταν κάποιος θέλει να περιγράψει αυτό το απίστευτο φυσικό φαινόμενο της ροζ παραλίας. Καταρχάς, μιλάμε για λευκή άμμο και τιρκουάζ νερά. Μάλιστα, σε πολλά σημεία της παραλίας η άμμος υψώνεται και πολλοί ξαπλώνουν εκεί. Η οργανωμένη κρητική παραλία νότια των Χανίων, σίγουρα δεν θα σας θυμίσει Κρήτη, αλλά κάτι σαν Μαλβίδες.

Η πόλη των Χανίων μαγεύει με τα γραφικά σοκάκια, ενώ το ενετικό στίγμα είναι διάχυτο παντού. Η απολαυστικότερη στιγμή είναι, όταν περπατάς δίπλα από την παραλία με τα δεκάδες μαγαζιά.
Ο Φάρος των Χανίων στέκεται δεσποτικά υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά την ενετική παρουσία του 16ου αιώνα. Η αριστοκρατική συνοικία Χαλέπα , που φιλοξενούσε τις Μεγάλες Δυνάμεις, το τέμενος  του Κιουτσούκ Χασάν Μπέη ή Γιαλί Τζαμίσι, ,η Σπλάνζια παλιά τούρκικη συνοικία που διατηρεί τη την υπόσταση και το άρωμα παλιάς γειτονιάς.Ακόμη, η πόλη των Χανίων βρίθει από επιλογές διασκέδασης. Τα Χανιά καλύπτουν όλα τα γούστα και τη γκάμα διασκέδασης.

Τα Φαλάσσαρνα είναι μία από τις πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας που κάθε καλοκαίρι έχει δεκάδες συναυλίες, ενώ ο Μπάλος είναι η πιο πολύφωτογραφημένη παραλία των Χανίων.
Λευκή άμμος, τιρκουάζ νερά και τρία χιλιόμετρα παραλίας δημιουργούν μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου. Όσον αφορά τον Μπάλο μπορείτε να πάτε είτε από τα Χανιά είτε με το καραβάκι από τον Κίσσαμο. Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τα εκατοντάδες σπασμένα κοχύλια προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να δείτε «τον παράδεισο», η Γραμβούσα και η Αγρια Γραμβούσα, δύο μικρά νησάκια σχηματίζουν κάτι σαν  προστατευτικό κλοιό.

 

Tags: ΧΑΝΙΑ