Η Μπαρτσελόνα παίζει στη Μυτιλήνη

2510 Επισκέψεις στο άρθρο

Σε φιλανθρωπικό αγώνα για τους πρόσφυγες στη μυτιλήνη θα αγωνιστούν βετεράνοι της Μπαρτσελόνα.

 
«Ιερά τέρατα» από το ένδοξο παρελθόν της Μπαρτσελόνα, όπως ο Χερέρα, ο Αρούνα Μπαμπακίτα, ο Εντμίλσον, ο Αλοΐσιο και ο Μπελέτι θα έχουν τη ευκαιρία να δουν σήμερα από κοντά 3.000 πολίτες της Μυτιλήνης μαζί με 80 προσφυγόπουλα που ζουν στο νησί, στον φιλικό αγώνα των βετεράνων της ομάδας...

με βετεράνους της Εθνικής Ελλάδας. Ανάμεσα στους δεύτερους οι Μαρινάκης, Τζιωρτζόπουλος, Χλωρός, Λυμπερόπουλος, Φραντζέσκος, Καρασαββίδης, Νιόπλιας, Κοπιτσής και Βύντρα. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον δήμο Λέσβου, το Ίδρυμα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μπαρτσελόνα (Fundacio FC Barcelona), και την Ένωση των Παικτών της της Μπαρτσελόνα. Αποτελεί δε, μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Οι παλαίμαχοι άσσοι της ισπανικής ομάδας που συμμετέχουν στην Ένωση των παικτών, στη βάση του καταστατικού τους σκοπού, δίνουν μόνον φιλανθρωπικούς αγώνες ανά την υφήλιο, χωρίς να αμείβονται. Δεδομένου αυτού και μετά τις επαφές του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού επισκέπτονται το νησί, προκειμένου να προβάλουν τη Λέσβο που λαβώθηκε από το προσφυγικό πρόβλημα αλλά και να τιμήσουν τους κατοίκους της για την αλληλεγγύη και τις ενέργειές τους, με τις οποίες λειτούργησαν στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

«Η εκδήλωση έχει ως στόχο να τιμήσει τους πολίτες της Λέσβου για τη συνεισφορά τους στην προσφυγική κρίση. Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζει ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί μια παγκόσμια ανθρωπιστική καταστροφή που δημιουργείται λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων, της φτώχειας και της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής» σημείωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα το πρωί, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα θα επισκεφθούν τον δημοτικό καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων στον Καρά Τεπέ, ενώ στη συνέχεια, σε προπονητικό στάδιο της Μυτιλήνης, θα προπονήσουν 80 προσφυγόπουλα και 120 παιδιά από τη Μυτιλήνη στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και απευθύνεται σε όλους ισότιμα. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα.