Η φυσική παραλία που δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια

17662 Επισκέψεις στο άρθρο

Φύγε τώρα για το νησί των Επτανήσων που κρύβει ίσως τη ...νεαρότερη παραλία της Ελλάδας καθώς δημιουργήθηκε το 2007. Εξερεύνησε το γραφικό λιμάνι του νησιού και φτάσε στο νοτιότερο σημείο με το υπέροχο θαλάσσιο στενό.

 
Η κατάρρευση των βράχων δημιούργησε μια μαγική παραλία
Κατευθύνσου στις δυτικές ακτές των Παξών και απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα στο Ιόνιο πέλαγο. Ξάπλωσε στην παραλία του Ερημίτη που εμφανίστηκε μόλις το 2007. Τα πανύψηλα λευκά βράχια που δεσπόζουν πάνω από την παραλία  και τα γαλαζοπράσινα νερά δίνουν στον Ερημίτη μια περίεργη εξωτική αίσθηση. Στα συν αυτής της πανέμορφης παραλίας λόγω και της Δυτικής τοποθεσίας της είναι το απίστευτο ηλιοβασίλεμα που μπορεί να προσφέρει.

Στον Γάιο για χαλαρές βόλτες στο λιμάνι και επίσκεψη στο νεοκλασικό του Μουσείου
Περπάτησε στα καλντερίμια του Γάιου και απόλαυσε  τις μυρωδιές και τα χρώματα του νησιωτικού οικισμού. Δες τις παστέλ και έντονες αποχρώσεις να συνδυάζονται σε αρμονία με πρώτο πλάνο φυσικά το μπλε της θάλασσας.  Επισκέψου το μικρό, αλλά ενδιαφέρον λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτίριο του 1600 που δώρισε σστους Παξούς ο Ανδρέας Συγγρός.

Στο νοτιότερο σημείο για ένα μαγευτικό θαλάσσιο Στενό κι ένα εκκλησάκι 300 ετών
Πήγαινε στο πανέμορφο θαλάσσιο στενό Μογγονησίου – Καλτσονησίου που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Παξών κι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του νησιού. Στο Καλτσονήσι εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και δες τον όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στο σημείο από το 1686 δίνοντας μία ξεχωριστή γοητεία στο σημείο.

Βόλτα στον πανέμορφο Λογγό και βουτιές με ελιές στο Μαρμάρι
Πήγαινε στην ανατολική πλευρά των Παξών και επισκέψου τον Λογγό. Πρόκειται για το δεύτερο λιμάνι του νησιού ενώ οι κάτοικοί του που δεν ξεπερνούν τους 300 σε περιμένουν να δοκιμάσεις τις ολόφρεσκες νοστιμιές τους. Φάε φρέσκο ψαράκι, δες την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων και ξεκίνα για το Μαρμάρι. Η πανέμορφη παραλία είναι δημοφιλής και ήσυχη ταυτόχρονα. Απόλαυσε το μπάνιο σου στα κρυστάλλινα νερά και ξεκουράσου κάτω από τη σκιά των ελιών που φτάνουν ως τη θάλασσα.