Η παραλία που απαγορεύτηκαν οι ρακέτες

15407 Επισκέψεις στο άρθρο

Κάνε τώρα μια εκδρομή στην Μεσσηνιακή Μάνη, επισκέψου την παραλία που για λίγες ώρες απαγόρευσαν τις ρακέτες, δες τα μέρη που ενέπνευσαν τον Νίκο Καζαντζάκη εξερεύνησε τη μαγευτική Καρδαμύλη και πήγαινε για μπάνιο στο γραφικό Καλαμίτσι.

 
Πήγαινε στην παραλία της Καλογριάς (ή του Ζορμπά) το μέρος που απαγόρευσαν τις ρακέτες
Περπάτα στη φημισμένη παραλία της Καλογριάς ένα μέρος που έκανε διάσημο και απογείωσε τουριστικά ο Νίκος Καζαντζάκης με τον «Βίο και την Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» που εμπνεύστηκε εκεί. Δες τους τουρίστες που φτάνουν κάθε χρόνο στην περιοχή με ένα βιβλίο στο χέρι. Βούτα στα γαλαζοπράσινα νερά και χαλάρωσε απολαμβάνοντας το μπάνιο σου ακούγοντας μόνο το κύμα. Η παραλία βρέθηκε μάλιστα στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια καθώς σε αυτήν απαγορεύτηκαν οι ρακέτες, ενώ στη συνέχεια μπήκαν απλά περιοριστικοί όροι για τους ρακετόφιλους λουόμενους.

Στην μαγευτική Καρδαμύλη με τα γραφικά σπιτάκια και τον πύργο του Μούρτζινου
Από την Καλογριά και την περιοχή της Στούπας προχώρα προς την Καρδαμύλη. Το πανέμορφο και γραφικό χωριό που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ωραιότερα «μυστικά» χωριά της Ευρώπης σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή. Θαύμασε τα μικρά πέτρινα σπιτάκια με τις κεραμιδοσκεπές και ανέβα στον αναστηλωμένο Πύργο του Μούρτζινου που είναι ένα πανέμορφο αξιοθέατο. Φάε τοπικά εδέσματα στις ωραίες ταβέρνες που υπάρχουν εκεί.

Πήγαινε για μπάνιο στο Καλαμίτσι και βόλταρε στον οικισμό του Προαστίου
Για το μπάνιο σου επίλεξε την πανέμορφη παραλία στο Καλαμίτσι. Η κατάξανθη άμμος και τα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν την τέλεια αντίθεση και ατμόσφαιρα για χαλάρωση και απολαυστικές στιγμές μέσα και έξω από τη θάλασσα. Από την παραλία «ταξίδεψε» στο Βυζάντιο με μια βόλτα στο Προάστιο την έδρα της οικογένειας των Μελισσηνών. Δες το σύνθετο Πυργόσπιτο του Περδικέα και Χιουσέα, την Κρήνη των Μελισσηνών που φτιάχτηκε το 1643 αλλά και το όμορφο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων του 13ου αιώνα.

Περπάτα στα όμορφα μονοπάτια και φτάσε ως την κορυφή του Ταΰγετου
Περπάτα από την Καρδαμύλη προς τα ορεινά χωριά της Μάνης και απόλαυσε το δάσος της Βασιλικής. Βρες το ευρωπαϊκό μονοπάτι του Ε4 που ξεκινά από τα Πυρηναία Όρη και καταλήγει στην Κρήτη και ακολούθησε το δρόμο από το μικρό πέτρινο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 1550 μέτρα. Φτάσε ως την κορυφή του Ταΰγετου και δες τη φανταστική θέα προς τη Λακωνία ανατολικά και τη Μεσσηνία δυτικά.