Σαρακήνικο

Κλέφτικο

Ηλιοβασίλεμα στη Μήλο

Σαρακήνικο

Η «σελήνη» του Αιγαίου

6726 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρείτε το μοναδικό σεληνιακό τοπίο του Αιγαίου στη Μήλο. Πηγαίνετε στις σπηλιές των πειρατών και δείτε τους «κρυμμένους θησαυρούς».

Το σεληνιακό τοπίο στο Σαρακήνικο είναι μοναδικό. Μόλις το δείτε θα το απολαμβάνετε για ώρες.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σεληνιακό τοπίο. Ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια εισχωρούν μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, το κατάλευκο χρώμα των βράχων μαζί με την αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο εξωπραγματικό.Το Σαρακήνικο, πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές  και βλέπει στην Σίφνο και στην Κίμωλο. Ακόμη, να επισημάνουμε ότι πρέπει να πάτα ειδικά τις νύχτες με πανσέληνο στο Σαρακήνικο, αφού οι κατάλευκοι βράχοι από το  μαλακό υλικό που είναι φτιαγμένοι αντανακλούν το φως και έτσι αποκαλύπτεται μπροστά σας μια μοναδική εικόνα.
 
Στις σπηλιές των πειρατών στο ξακουστό σε όλο τον κόσμο «Κλέφτικο», η μαγεία ενώνεται με το μύθο.
Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό βράχο της Μήλου, βρίσκεται  μέσα στη θάλασσα και μια σπηλιά με δύο εισόδους μετατρέπουν ένα τοπίο σε «μαγικό». Πρόκειται για μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες σκηνές της χώρας  μας, που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Εδώ πλανάται ακόμη ένας μύθος που δημιουργεί μια μυστικιστική ατμόσφαιρα σχετικά με τους κρυμμένους  θησαυρούς των πειρατών,  που σύμφωνα με το μύθο βρίσκονται σε σπηλιά κοντά στο Κλέφτικο, που ήταν τόσο το ορμητήριο όσο και το κρησφύγετο τους.
 
Στην Πλάκα θα δούμε τη γραφική νησιώτικη ζωή  και στο Κάστρο θα απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Μήλου.
Η  Πλάκα είναι  η πρωτεύουσα της Μήλου, όπου ξεχωρίζει η καθολική εκκλησία της Παναγίας των Ρόδων, ενώ τα κατάλευκα σπιτάκια της «προδίδουν» το κυκλαδίτικο τυπικό χαρακτήρα. Αξίζει να αναφέρουμε  το Μουσείο της Μήλου, όπου θα δείτε την Αφροδίτη της Μήλου σε φυσικό αντίγραφο. Σχεδόν δίπλα βρίσκεται  και ο παραδοσιακός οικισμός της Τρυπητής, με τα παραδοσιακά μαγαζάκια και την υπέροχη θέα  στον κόλπο του «Αδάμαντα». Η Πλάκα της Μήλου θεωρείται μία από τις ωραιότερες «Χώρες» των Κυκλάδων. Ακόμη, ένα πολύ σημαντικό αξιοθέατο στο νησί είναι το λεγόμενο «Κάστρο», που χτίστηκε  τον 13ο αιώνα στον λόφο του Προφήτη Ηλία στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού ( Πλάκα) και προσφέρει στους επισκέπτες του μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς σε όλο τον κόλπο του νησιού και ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, ειδικά για όσους φτάσουν ψηλά.
 
Βόλτα στην  Μικρή Βενετία, όπου θα λατρέψετε την αρχιτεκτονική της.
Επιβάλλεται μία  επίσκεψη στο πολύχρωμο,  γραφικό οικισμό στο λιμάνι της αρχαίας Μήλου , που βρίσκεται πάνω στο νερό  και διαθέτει 35 «σύρματα» που στέκονται πλάι-πλάι, παλιότερα  σπιτάκια έχουν μετατραπεί τώρα σε πολύχρωμες συνοικίες. Εδώ θα περπατήσετε μέσα στο νερό και θα απολαύσετε μια ξεχωριστή στιγμή.
 
 
 
 

Tags: ΜΗΛΟΣ