Ανδρος-www.andros-guide.gr

Σάμος

Χίος

Κύθηρα

Ιδανικά νησιά για τον Αύγουστο

12145 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες κάποιους από τους καλύτερους προορισμούς για τον Αύγουστο και δες σε ποια νησιά θα πας για να αποφύγεις την «βαβούρα» του Αυγούστου. Δες τα μέρη, που συνδυάζουν και επιλογές διασκέδασης, χαλάρωσης στον ιδανικό βαθμό.

 
Ο Αύγουστος είναι ο κύριος μήνας διακοπών και αυτό σημαίνει, πως τα νησιά γεμίζουν κόσμο. Εάν θέλετε αυτό το μήνα αυτό να είστε άνετοι και να κάνετε τις καλύτερες διακοπές του καλοκαιριού, δείτε τα παρακάτω νησιά.

Στην  Ανδρο θα βρεις  την πατρίδα των καπετάνιων και καθαρές παραλίες θα κάνεις δροσερές βουτιές και ειδυλλιακές βόλτες.
 Όμορφα νεοκλασικά και σπίτια, πλακόστρωτοι πεζόδρομοι και πλατείες, γραφικά σοκάκια, εκκλησίες, μουσεία, εμπορικά καταστήματα, καφέ και μπαρ συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο στην Ανδρο. Εδώ, μπορείς να διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις και να επισκεφτείς  τα δεκάδες μουσεία, αλλά και να θαυμάσεις πανέμορφο τοπίο. H Ανδρος έχει πολλές και εξαιρετικής ποιότητας παραλίες, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Κάθε μέρα και σε άλλη όμορφη παραλία ανάμεσα τους βρίσκονται τα  Αχλα, Ατένι, Της Γριάς το Πήδημα, Χρυσή άμμος, Φελλός, και  Πισολιμιώνας.

Στο Βαθύ θα περάσετε υπέροχες στιγμές, η αρχιτεκτονική της Χώρας και το σαμιώτικο κρασί θα σας αφήσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις.
Το Βαθύ είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και διαθέτει σοκάκια, χαρακτηριστικά διώροφα σπίτια με κεραμίδια. Η πεζοπορία στα όμορφα στενάκια της Σάμου  θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Θα μπορέσετε να βγείτε και να απολαύσετε υπέροχα βράδια, αλλά και πρωινές βόλτες στις γραφικές γειτονιές φυσικά εδώ θα μπορέσετε να φάτε. Ακόμη, το ωραιότερο κρασί της Ελλάδας θα το γευτείς μόνο στη Σάμο, βραβευμένο κρασί που μένει αξέχαστο στον ουρανίσκο.

Χίος, το νησί με την μαύρη παραλία και την χαρακτηριστική μυρωδιά μαστίχας, προσφέρεται για βόλτες και ..θέαμα.
Το πιο μυρωδάτο νησί του Αιγαίου.  Ένα νησί με ευωδιά μαστίχας , μαγικές παραλίες, μαγική  αρχιτεκτονική  και δεκάδες άλλους  «κρυμμένους θησαυρούς». Στο εκπληκτικό Πυργί της Χίου θα δετε  τα ζωγραφιστά κτίρια στους πέτρινους δρόμους που θα σε αφήσουν άφωνο.Επίσης, ξεχωρίζουν τα Μαύρα Βόλια, μία ιδιαίτερη παραλία, μοναδική στον πλανήτη. Η παραλία είναι γνωστή και ως Μαύρος γιαλός βρίσκεται δίπλα στο χωριό Εμπορειός. Τα νερά είναι κρυστάλλινα ενώ παίρνουν το σκούρο χρώμα τους από το χρώμα των βότσαλων. Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται κοντά στο , ανενεργό τώρα πια, ηφαίστειο Ψάρωνας, στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλά της.

Στα πανέμορφα Κύθηρα τα ψηλά τείχη, το παλάτι του Προβλεπτή Κυθήρων θα μείνετε εντυπωσιασμένοι.
 Η Χώρα των Κυθήρων έχει την αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά συνυφασμένη με το βενετσιάνικο χαρακτήρα. Ξύλινοι εξώστες, οι πέτρινες σκάλες και οι ιδιόμορφοι καπνοδόχοι που προεξέχουν από το πλάι των κτιρίων. Οπωσδήποτε θα πρέπει να πάτε στο κάστρο που βρίσκεται στην κορφή του πέτρινου λόφου. Περιπλανηθείτε στα στιβαρά, ψηλά τείχη του και θαυμάστε το παλάτι του Προβλεπτή Κυθήρων.