Ιονία Οδός: Στα Γιάννενα σε χρόνο ρεκόρ

19914 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Ιόνια Οδός εγκαινιάστηκε και τα Γιάννενα είναι ακόμα πιο κοντά στην Αθήνα. Φύγε τώρα για μια τρομερή οδηγική εμπειρία, δες κέρινα ομοιώματα και φάε έναν αμφιλεγόμενο μεζέ!

Εγκαινίασε την Ιονία Οδό: Αθήνα – Γιάννενα σε μόλις 3μιση ώρες
Φύγε τώρα για μια εκδρομή με το αμάξι σου που θα συνδυάζει τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας με τα «εγκαίνια» ενός σημαντικού έργου του οδικού δικτύου της χώρας. Η Ιονία Οδός έχει τελειώσει και αξίζει ο καθένας να την εγκαινιάσει και να απολαύσει τις διευκολύνσεις που θα του παρέχει. Φτάσε λοιπόν στα Ιωάννινα σε μόλις 3μιση ώρες.
 
Δες την ιστορία της Ελλάδας σε κέρινα ομοιώματα
Η ιστορία της Ελλάδας περνά μέσα από τα μάτια σου στο εντυπωσιακό μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Ο Παύλος Βρέλλης εργάστηκε πολλά χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες για να στήσει αυτό το μουσείο, όπου στα 150 κέρινα ομοιώματα του αποτυπώνονται οι ιστορικοί αγώνες των Ελλήνων μέσα από μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Στο μουσείο εκτίθενται μορφές της προεπανάστασης αλλά και της επανάστασης. Αναφορές έχει επίσης στο Βυζάντιο, την Αρχαία Ελλάδα, την μάχη της Κρήτης και πολλά ακόμα αφιερώματα που θα σας καθηλώσουν. Όλα τα πρόσωπα (όπως επίσης τα χέρια και τα πόδια) είναι φτιαγμένα από καθαρό κερί μέλισσας ενώ τα μαλλιά, είναι τα περισσότερα από συνθετική τρίχα.
 
Στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης με τον γραφικό οικισμό και τις 100 οικογένειες
Το νησάκι γνωστό και ως νησάκι της Κυρα Φροσύνης αποτελεί τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους μόνιμου κατοίκους των Ιωαννίνων. Μολονότι η κατοίκηση νησιών μέσα σε λίμνη είναι ένα σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, περίπου 100 οικογένειες που ασχολούνται με τον τουρισμό και το ψάρεμα έχουν επιλέξει να παραμένουν στο Νησί της Παμβώτιδας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη των 10 λεπτών από τα Γιάννενα. Τα καραβάκια με κατεύθυνση το φημισμένο αυτό νησί ξεκινούν από τον Μόλο και το ταξίδι μέσα στην λίμνη έχει διάρκεια μόλις 10 λεπτά. Στο νησάκι εκτός από έναν γραφικό οικισμό θα βρείτε ταβέρνες που σερβίρουν τοπικά προϊόντα αλλά και αρκετά μαγαζιά με έργα λαϊκής τέχνης όπως επίσης και μερικές καφετέριες που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε παραδοσιακά Γιαννιώτικα γλυκά.
 
Ο πιο αμφιλεγόμενες μεζές της περιοχής: Τσίπουρο, χέλι και βατραχοπόδαρα
Μόλις πατήσεις το πόδι σου στο νησάκι της Κυρα-Φροσύνης, οι ταβερνιάρηδες αρχίζουν τα κεράσματα με τσίπουρα και χέλια. Κάθεσαι για φαγητό και δοκιμάζεις τηγανιτά βατραχοπόδαρα. Είναι πεντανόστιμα και δε θα τα βρεις αλλού, ούτε καν στην πόλη των Ιωαννίνων! Γυρίζεις από τη μίνι κρουαζιέρα στο νησί και κάνεις βόλτα γύρω από τη λίμνη για να χωνέψεις. Θα περπατάς για ώρες, δε θα βαρεθείς ποτέ! Κλείνεις με το φημισμένο Γιαννιώτικο, το τοπικό γλυκό που συνδυάζει κανταΐφι και φύλλο κρούστας με ξηρούς καρπούς. Η γεύση του δεν υπάρχει!

  • Ββ

    Εκτος απο τα διοδια, παιδια, κοψτε στοβκιατο διοτι εχει σκαμπανεβασματα η ασφαλτος...α, το αρθρο ειναι χορηγουμενο μαλλον.

      1
  • Teo

    Επειδή το έκανα πρόσφατα το ταξίδι δύο φορές, είναι τοσο συχνά τα διόδια που μόνο τα σταμάτα-πλήρωσε- ξεκινά πάλι , επιβαρύνουν το συνολικό χρόνο ταξιδιού κατα τουλάχιστον μισή ώρα επιπλέον.Δεν ξέρω τι ισχύει με τα e pass.

      1
  • Nikos

    Πάνο, τα διόδια δεν επιβαρύνουν το ταξίδι τόσο πολύ χρονικά, εκτός αν έχει τόση κίνηση! Πάντως και με e-pass (να μην σταματάς πουθενά δηλαδή) το ταξίδι είναι πάνω από 4 ώρες. Πρέπει να πηγαίνεις σαν τρελός για να το κάνεις 3,5. Είναι 420χλμ δηλαδή. Αλλά και πάλι είναι 4 και κάτι ώρες άνετης και ξεκούραστης οδήγησης! Καμία σχέση με τον παλιό δρόμο. Υπόψη βέβαια ότι από Αντίρριο έως Γιάννενα δεν έχει σταθμούς. Μόνο τουαλέτες βρίσκεις

     
  • Πάνος

    Εκτός των διοδίων, επειδή γύρισα πρόσφατα, κάναν πάλι έργα σε πολλά σημεία και έκανα 4 και κάτι ώρες.