Καλοκαίρι για «ψαγμένους» στο Πήλιο

Καλοκαίρι για «ψαγμένους» στο Πήλιο

43171 Επισκέψεις στο άρθρο

Το καλοκαιρινό Πήλιο είναι η απόλυτη εμπειρία. Εδώ, μπορείς να δοκιμάσεις extreme sports και να κάνεις μπάνιο στο μπαλκόνι του Αιγαίου. Ένα καλοκαίρι για εναλλακτικούς.

Κρατάει από τη  μία τον Παγασητικό κόλπο και  από την άλλη το Αιγαίο. Στη μέση ένα μαγικό βουνό το Πήλιο. Αυτό το ευλογημένο μέρος που ανασαίνει 12 μήνες το χρόνο. Από το χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι το Πήλιο είναι παρόν. Όπως, ήδη, γνωρίζουμε το Πήλιο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για το καλοκαίρι και αυτό γιατί συντρέχουν πολλοί λόγοι, που θα δούμε μαζί. Ξεκινάμε, λοιπόν:  

Κοινοποίησέ το »


Εναλλακτικός τουρισμός και διασκέδαση
Είναι σύνηθες, πως το καλοκαίρι όλοι πάνε στα νησιά, όσοι επιθυμούν να ξεφύγουν λίγο από τα τετριμμένα οι επιλογές είναι άφθονες.Υπάρχουν πόλεις και χωριά στη Στερεά, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, που έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη μοναδικές εμπειρίες.
Πανέμορφα τοπία, αρχαιολογικοί χώροι, αξιοθέατα, φυσική ομορφιά και πλήθος δραστηριοτήτων είναι εδώ.
Σε όλο το Πήλιο υπάρχουν πανέμορφα παραδοσιακά χωριά, όπου προσφέρονται για περιηγήσεις και εξερευνήσεις.Υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που είναι ιδανικά για πεζοπορίες και οδηγούν σε πανέμορφα τοπία μέσα από ενδιαφέρουσες διαδρομές. 
Στο Πήλιο  δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, όπως πεζοπορίες, ορειβασία, χειμερινά sports, ιππασία και πολλές ακόμα που οργανώνονται από τοπικούς συλλόγους και πράκτορες. Στο Πήλιο ευδοκιμεί ιδιαίτερα και ο Θρησκευτικός τουρισμός, καθώς υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας.



Canyoning στο Πήλιο
Φυσικά! Το canyoning αποτελεί για πολλούς την κορυφαία από τις υπαίθριες δραστηριότητες καθώς απαιτεί και  την πεζοπορία μέσα σε ένα άγριο τοπίο, την κολύμβηση σε ποτάμι και την κατάβαση βράχου σε καταρράκτη με χρήση ειδικού εξοπλισμού.Ολο αυτό ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Δύο πανέμορφα στενά φαράγγια  στην περιοχή της Τσαγκαράδας: αυτά της Φακίστρας και του Μυλοποτάμου. Καταλήγουν στις δυο εξίσου όμορφες παραλίες. 
 
Φακίστρα η  μαγική παραλία και η «παρέα» της
Μία από τις πιο όμορφες και αξιόλογες παραλίες για ένα μπάνιο αλλιώτικο.
Απομονωμένη, σε ένα μικρό κολπίσκο με μικρό βοτσαλάκι, εξαιρετικά νερά και με την εντυπωσιακή σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας  να στέκεται αγέρωχα βόρεια της παραλίας. Όμως υπάρχει σωρεία επιλογών για όλους. Ελίτσα: Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία κάτω από το γραφικό χωριό Πουρί, που αποτελεί «μπαλκόνι του Αιγαίου», παραλία Οβριός είναι για όσους θέλουν να χαλαρώσουν  ή να στήσουν τη σκηνή τους στη φύση. Ποτιστικά στα νότια του ανατολικού Πηλίου, η παραλία Ποτιστικά είναι από τις πιο εντυπωσιακές, αφού εκτός από τα πράσινα νερά της και τη χρυσή άμμο, έχει βράχους μέσα στη θάλασσα που δίνουν άλλη ατμόσφαιρα στο τοπίο. Για περισσότερη απομόνωση, διασχίστε μεγάλο μέρος της αμμουδιάς και φτάστε όσο πιο άκρη της γίνεται.


 
Το Νότιο Πήλιο
Όλο το νησί από τη Μελίνα μέχρι το Τρικέρι το νότιο Πήλιο είναι  ένας προορισμός για τους ντόπιους και για «ψαγμένους». Φρέσκο ψάρι  και θαλασσινά στις ταβέρνες των οικισμών ρέουν άφθονα. Με σκάφος θα ανακαλύψετε τις κρυφές ομορφιές του Παγασητικού.