Μαγευτικό τοπίο μόλις 90 λεπτά από την Αθήνα

17024 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο καύσωνας έχει χτυπήσει για τα καλά όλη την Ελλάδα και άπαντες αναζητούν ανάσες δροσιάς. Για τους πρωτευουσιάνους λοιπόν η καλύτερη πρόταση περιλαμβάνει πηγές, σουβλάκια, θάλασσα και βουνό.

Ο λόγος για τη Λιβαδειά και τον πανέμορφο νομό Βοιωτίας.

Ανάσα δροσιάς στις Πηγές της Κρύας

Πήγαινε στο πιο τέλειο μέρος του νομού Βοιωτίας και απόλαυσε ανάσα δροσιάς μέσα στον καύσωνα. Οι πηγές του ποταμού Έρκυνα που περνούν μέσα από την πόλη της Λιβαδειάς αποτελούν τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους. Απόλαυσε τον καφέ σου στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ξενία που βρίσκεται πάνω στις πηγές και κάνε τη βόλτα σου στην κρυά με την εκπληκτική ομορφιά, την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά. Επιπλέον επισκέψου το καταπράσινο φαράγγι όπου σε μία από τις απόκρημνες βραχώδεις πλαγιές του θα δεις το εκκλησάκι της Ιερουσαλήμ στο οποίο οδηγούν 700 πέτρινα σκαλοπάτια. Από εκεί δες τη μικρή τεχνητή λίμνη που είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

Λιβαδειώτικα σουβλάκια: Ξακουστά σΆ όλη την Ελλάδα
Η βόλτα στη φύση δεν γίνεται να μη σου ανοίξει την όρεξη και το πιο ευχάριστο απΆ όλα είναι πως βρίσκεσαι στο πιο κατάλληλο σημείο της χώρας. Η Λιβαδειά είναι ξακουστή σε όλη την Ελλάδα για τα σουβλάκια της και το κρέας της γενικά κι εσύ έχεις μια μοναδική ευκαιρία να το απολαύσεις. Επίλεξε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες της περιοχής και πάρε δυνάμεις για τη συνέχεια της εκδρομής.

Από την Ανω Τιθορέα στη σπηλιά του Ανδρούτσου
Επόμενος σταθμός σου η πανέμορφη Ανω Τιθορέα ή Βελίτσα. Το χωριό που βρίσκεται κτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Παρνασσού είναι η ιδανική επιλογή για τον απογευματινό καφέ στην πλατεία του. Ακολούθως ξεκίνα μια μαγευτική πορεία για τη «Μαύρη Τρούπα του Παρνασσού» που υπήρξε η ...μόνιμη κατοικία του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Για να φτάσεις εκεί ακολούθησε το πανέμορφο μονοπάτι που ξεκινά από την τοποθεσία Πλατανάκος στην Ανω Τιθορέα. Σε περίπου δύο ώρες θα φτάσεις το τέλος του μονοπατιού όπου θα αντικρύσεις τις σιδερένιες σκάλες που θα σε οδηγήσουν στη σπηλιά.
 
Για μπάνιο στο Σαράντι, έναν παραθαλάσσιο παράδεισο
Καλό το βουνό αλλά καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δεν γίνεται και η ιδανική επιλογή της περιοχής είναι ο παραθαλάσσιος παράδεισος στο πανέμορφο Σαράντι. Η παραλία της περιοχής είναι μία από τις ωραιότερες του Κορινθιακού Κόλπου και όχι μόνο. Η πανέμορφη περιοχή σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα νερά και τις εξαιρετικές ταβέρνες κάνουν την εμπειρία ανεπανάληπτη ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως θα βρείτε άνετο πάρκινγκ και συνήθως απόλυτη ησυχία.
 

Tags: ΑΤΤΙΚΗ
  • ΜΙΧΑΛΗΣΚΩΝ

    Με μέτρο η διαφήμιση παιδιά,σιγά το μέρος και τα αξιοθέατα.Αν πείς για τα σουβλάκια,η χαρά του εισαγόμενου,πανάκριβου,κατεψυγμένου!!! Μια φορά την πατάς...

      1
  • ΜΙΧΑΛΗΣΚΩΝ

    Το Σαράντι αξίζει για ημερήσια και οι ταβέρνες εχουν καλές τιμές και ποιότητα,αρκεί μην έχει τσούχτρες η θάλασσα.