Ναύπακτος: Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο

Ναύπακτος: Η ομορφιά της φύσης σε όλο της το μεγαλείο

28444 Επισκέψεις στο άρθρο

Μόλις σε 2ώρες μπορείς να πας σε ένα μοναδικό φθινοπωρινό προορισμό. Ξέφυγε από την Αθήνα και δες όμορφα κάστρα και παραμυθένια σκηνικά.

Η Ναύπακτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι. Το γεγονός, ότι απέχει μόλις  2 ώρες από την Αθήνα σίγουρα μετράει στα θετικά του. Δεν είναι, όμως μόνο η απόσταση αλλά και η ομορφιά της Ναυπάκτου που την τοποθετούν στις τοπ επιλογές του φθινοπώρου΄.

Κοινοποίησέ το »

 
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ενετικό λιμανάκι με τα ενετικά τείχη και τα πλατάνια να συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.
Το λιμάνι της Ναυπάκτου είναι το πιο μικρό στην Μεσόγειο. Η ναυμαχία της Ναυπάκτου, μας υπενθυμίζεται από την εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα του 1571. Στον πεζόδρομο του Στενοπάζαρου είναι  το σημείο συνάντησης όλων των κατοίκων, αφού εκεί  θα πιείτε το καφέ σας με μία μοναδική θέα. Είναι το πρώτο σημείο, που θα πάτε θα χαλαρώσετε και θα ρεμβάσετε την ειδυλλιακή θέα.



Τα κάστρα στη Ναύπακτο είναι συναρπαστικά. Καλοδιατηρημένα κάστρα, που βρίσκονται στο χείλος της θάλασσας.
Η Ναύπακτος διαθέτει μοναδικής ομορφιάς κάστρα και πιο συγκεκριμένα το Κάστρο Αντιρρίου είναι χτισμένο στο σχεδόν μέσα στη θάλασσας από το 15αιώνα και ονομαζόταν και ως «το Κάστρο της Ρούμελης». Κάθε καλοκαίρι είναι γεμάτο από πολιτιστικές εκδηλώσεις  και αποτελεί βασικό αξιοθέατο για τη Ναύπακτο. Το κάστρο στη Ναύπακτο είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακού οικοδομήματος στην Ελλάδα και από τα πιο χαρακτηριστικά της Ευρώπης, θυμίζει ένα ρομαντικό τοπίο.



Ορεινή Ναυπακτία, η  βασική διαδρομή για τα αλπικά τοπία της Ναυπακτίας ξεκινά από τη Ναύπακτο και ολοκληρώνεται στo ορεινό χωριό Κρυονέρια.
 Αφήνοντας πίσω τη παραλιακή καστροπολιτεία της Ναυπάκτου, περνάμε τη γέφυρα του Μόρνου, προσπερνάμε το δρόμο που φεύγει για τα χωριά του Λιδορικίου και χανόμαστε στην αγκαλιά των Ναυπακτικών βουνών. Πρώτη στάση το χωριό Λιμνίτσα (650 υψόμ.) και αμέσως μετά το χωριό Τερψιθέα. Από εδώ και πάνω μόλις εμφανισθούν τα πρώτα έλατα το τοπίο μεταμορφώνεται. Aνταριασμένες ακρώρειες, χωριά που αιωρούνται πάνω από χαράδρες, γάργαρα ποτάμια που πρασινίζουν τη γη και σύννεφα που δίνουν διάσταση στο τοπίο συνθέτουν το γοητευτικό ορεινό ανάγλυφο της περιοχής. Το σύνολο της διαδρομής από το χωριό Ελατού ως τα Κρυονέρια πραγματοποιείται μέσα σε πανέμορφο ελατόδασος και σίγουρα θα σας γοητεύσει.
 


Ορεινή Ναυπακτία σημαίνει δάση, Εύηνος ποταμός, Ευηνολίμνη και ένα παραμυθένιο σκηνικό.
Εδώ είναι ο ορισμός συνδυάζει και βουνό και θάλασσα. Πρακτικά, όταν πλέον θα έχετε χορτάσει την παραθαλάσσια Ναυπακτία θα πάτε στην ορεινή Ναυπακτία σε έναν από τα πιο συγκλονιστικά μέρη στην Ελλάδα. Στη  διαδρομή  σας για να πάτε στην ορεινή Ναυπακτία θα αντικρίσετε  κατάφυτες βελανιδιές, έλατα, οξιές και καστανιές πλαγιές θα αρχίσουν να ξεπροβάλλουν ένα- ένα τα χωριά που κρέμονται πάνω από τις χαράδρες. Η Τερψιθέα, η Αμπελακιώτισσα με το Μοναστήρι,είναι μερικά μόνο από τα χωριά που μπορείτε να πάτε και να χαρείτε μια ξεχωριστή φιλοξενία.