Μέρη διαμάντια 2μιση ώρες από την Αθήνα
Μέρη διαμάντια 2μιση ώρες από την Αθήνα
Μέρη διαμάντια 2μιση ώρες από την Αθήνα

Μέρη διαμάντια 2μιση ώρες από την Αθήνα

56023 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι η ιδανική ευκαιρία για εκδρομή! Αρκεί να ξέρεις σε ποια ελληνικά διαμάντια πρέπει να ταξιδέψεις!

Με αφετηρία την Αθήνα λοιπόν το Autotriti Touring σας προτείνει 3 προορισμούς που απέχουν το πολύ 2μιση ώρες και που σίγουρα έχουν κάτι το ξεχωριστό να σας προσφέρουν!

Κοινοποίησέ το »


Δες εδώ πού να μείνεις και τα καλύτερα στέκια!

Βυτίνα:  Ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός (2 ώρες και 15 λεπτά)
Ορεινό τουριστικό θέρετρο στο Μαίναλο, μέσα στο ελατοδάσος, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ελβετικά και αυστριακά aλπικά θέρετρα. Σαλέ, μονοπάτια, της φύσης, καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, ατμοσφαιρικά café και πολλές αξιόλογες παραδοσιακές ταβέρνες και καλά εστιατόρια σας περιμένουν. Επισκεφθείτε τη Βυτίνα και σας υπογράφουμε ότι θα ξαναπάτε! 
Κατάφυτη, με τρεχούμενα νερά, με πάρκα ιδανικά για στιγμές ρομαντισμού και relax, με το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 να προσκαλεί τους απανταχού περιπατητές για διαδρομές στην αγκαλιά της μητέρας φύσης. Διαθέτει αρχιτεκτονική που εκπλήσσει και ανθρώπους γεμάτους καλοσύνη και λατρεία για την περιοχή τους. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από τον κατάφυτο «δρόμο της αγάπης» που θεωρείται μια must βόλτα για τα ερωτευμένα ζευγαράκια και εν συνεχεία επισκεφθείτε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Με τη μεγαλύτερη παράδοση στον χώρο των εκδόσεων, τα ιστορικά έντυπα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό.



Καλάβρυτα: Η πιο γραφική γωνιά της Αχαΐας κι ένα λουλούδι λόγω ημερών (2 ώρες και 30 λεπτά)
Σε απόσταση μόλις δυόμιση ωρών από την Αθήνα και διασχίζοντας αρκετά χιλιόμετρα ανηφορικών στροφών, αντικρίζεις μια περιοχή με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, γραφικές γωνίες και καλοδιατηρημένα ιστορικά κτίρια. Μια κωμόπολη, δηλαδή, οπού το μάτι δεν προλαβαίνει να συγκρατήσει εικόνες. Ακριβώς απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό ξεκινάει η πεζοδρομημένη οδός 25ης Μαρτίου, η οποία και διασχίζει την πόλη των Καλαβρύτων.
Διαδρομή πολύ ενδιαφέρουσα καθώς δεξιά και αριστερά κατά μήκος του πεζόδρομου βρίσκονται ιστορικά κτήρια πολιτιστικού και πολιτισμικού χαρακτήρα (Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,Αρχοντικό της Παλαιολογίνας ,Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου,). Εκεί θα βρείτε και μαγαζιά με διάφορα τοπικά προϊόντα που δεν γίνεται να σας αφήσουν αδιάφορους καθώς η περιοχή φημίζεται για τη φέτα και τη φορμαέλα της, αλλά και την ξακουστή ροδοζάχαρη που κοσμεί τα παραδοσιακά γλυκά των Καλαβρύτων. Παίρνοντας τον δρόμο για το χιονοδρομικό κέντρο σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον ο τόπος που διαδραματίστηκε η πιο σημαντική εγκληματική ενέργεια στην Ελλάδα. Στον Ιερό Τόπο Θυσίας που βρίσκεται στο λόφο του Καππή (1 χιλ. από τα Καλάβρυτα), τα Γερμανικά στρατεύματα δολοφόνησαν ομαδικά περί τους 800 αθώους πολίτες των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Σήμερα ο τόπος Θυσίας αποτελεί έναν επιμνημόσυνο σημείο αποτελούμενο από ιστορικές φράσεις και ημερομηνίες ενώ μέσα στην κατακόμβη κρέμονται εκατοντάδες μικρά καντήλια με τα ονόματα των νεκρών.