ΣΥΜΗ

ΛΕΙΨΟΙ

ΔΟΝΟΥΣΑ

ΣΙΚΙΝΟΣ

Μικρά νησιά για τέλειες διακοπές

9866 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τα μικρά ελληνικά νησιά, που μπορείς να κάνεις ονειρεμένες διακοπές.Ταβερνάκια,πεζοπορία, παρθένα φύση σε προσκαλούν να κάνεις ένα αξέχαστο ταξίδι.

 
Η Ελλάδα είναι γεμάτη νησιά και αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι, πως καλύπτουν κάθε ανάγκη και είναι για όλους. Υπάρχουν νησιά, που έχουν μέχρι και παγκόσμια φήμη και νησιά που αποτελούν κρυμμένους θησαυρούς. Ακόμη, υπάρχουν μικρά νησάκια που κάθε χρόνο αποτελούν πόλο έλξης για πολύ ενημερωμένο κόσμο μέχρι φυσικά να γίνουν και αυτά πιο κοσμοπολίτικα.

Η πολύχρωμη Σύμη έχει νεοκλασικό οικισμό, γραφικά ταβερνάκια και μια πόλη σαν καρτ ποστάλ
Είναι κοινό μυστικό, αλλά η Σύμη είναι ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για διακοπές σε όλη τη Μεσόγειο.Καθημερινά επιβιβάζεται κόσμος και από τις γύρω περιοχές. Σομόν, κόκκινο, γαλάζιο, μπλε, γκρι: Τα νεοκλασικά αρχοντικά στο λιμάνι της Σύμης, τον Γιαλό μας μεταφέρουν σε κάτι παρελθοντικό.  Ξεπηδάνε οι εικόνες, σαν να ναι πίνακες ζωγραφικής  Μην ξεχάσεις να δεις τα αξιοθέατα: τον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Προδρόμου του 1838, το Τελωνείο, την Ψαραγορά, το πέτρινο γεφύρι,, το ρολόι του 1881 και τον παλιό ταρσανά στη συνοικία Χαράνι.Όμερφες παραλίες και καλό φαγητό με  το γαριδάκι να κάνει την παρουσία του αισθητή σε όλα τα εστιατόρια.
 
Σίκινος και ξέχνα το αμάξι σου, κάνε πεζοπορία και θα δεις την παρθένα και αγνή φύση
Βρίσκεται ανάμεσα στις τουριστικές συμπληγάδες της Ίου και της Φολεγάνδρου, η μικρούλα Σίκινος, που δεν έχει ούτε 300 κατοίκους και συμπυκνώνει στα  τετραγωνικά χιλιόμετρα της γοητεία άγονη και ισχυρή. Το νησί δεν έχει αμμώδεις παραλίες, όμως έχει βράχους από τους οποίους μπορεις  να κάνεις  βουτιά. Γενικότερα είναι από τα ανερχόμενα σε τουρισμό νησιά. Ένα νησί, το οποίο είναι γεμάτο μονοπάτια, που μοσχοβολούν θυμάρι. Βυζαντινά ξωκλήσια και δυσπρόσιτες παραλίες είναι διάσπαρτα.Ένας καλός και λεπτομερής πεζοπορικός χάρτης για τη Σίκινο είναι αυτός θα σας καθοδηγήσει.
 
Πήγαινε στους Λειψούς για χαλάρωση, πεζοπορία, καλό κρασί και για να γιορτάσεις στο διάσημο πανηγύρι
Στους Λειψούς δεν υπάρχει μέρα που να μην μπορείς να μην κάνεις κάτι καινούργιο. Υπέροχες, παρθένες  παραλίες  με κρυστάλλινα νερά, όπως η Κατσαδιά, ο Κάμπος, το Τουρκόμνημα, ο Πλατύς Γιαλός,που θα σου προσφέρουν ατέλειωτες ώρες αναζωογόνησης και χαλάρωσης.
Οι ειδικές βραδιές κρασιού χαρακτηρίζουν το νησί .Οι ντόπιοι θα σας κεράσουν ξεχωριστές γεύσεις κρασιού. Εάν σου αρέσουν οι διαδρομές  περιπάτου,  το υπέροχο μονοπάτι από τον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου μέχρι το ναό της Ανω Κοίμησης είναι αυτό, που ζητάς.
Στις 23 Αυγούστου γιορτάζει η Παναγιά του Χάρου και εκατοντάδες επισκέπτες πηγαίνουν στο νησί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα που βρίσκεται στην ομώνυμη εκκλησία.

Κάνε το γύρο της Δονούσας, δες θαλάσσιες σπηλιές και το γερμανικό ναύγιο και ζήσε κάτι μοναδικό 
Με ένα καΐκάκι κάνε το γύρο του νησιού, θα σου  μείνει αξέχαστη αυτή η βόλτα.Θαυμάσε από κοντά τη Φωκοσπηλιά , όπου βρίσκουν καταφύγιο ο φώκιες monachus  monachus και τη Σπηλιά του Τοίχου, που είναι θαλάσσιο σπήλαιο. Ακόμη,σε απόσταση 1 χλμ. από το λιμάνι θα δεις ένα παραδεισένιο κόλπο  με κέδρους, χρυσαφένια αμμουδιά και γαλάζια νερά. Στο βυθό της θάλασσας υπάρχει το ναυάγιο ενός γερμανικού αντιτορπιλικού του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Στο σμαραγδένιο νησί, θα ξεκουράσεις το μυαλό σου.