Μετέωρα-Καλαμπάκα

Ακρωτήρι Ταίναρος

Αχέροντα Ποταμό

Καστελόριζο

Τα πιο εντυπωσιακά μέρη στην Ελλάδα

9047 Επισκέψεις στο άρθρο

Ελληνικοί προορισμοί, που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Ανακάλυψε τις πιο ιδιαίτερες και εντυπωσιακές τοποθεσίες στον ελληνικό χάρτη.

 
Υπάρχουν κάποια μέρη στην ελληνική γη, που απλά δεν είναι δυνατόν, να μην  έχουμε πάει έστω μια φορά στη ζωή μας. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τοποθεσίες και μέσα στη χώρα μας, που είναι βγαλμένοι από παραμύθι.

Ακρωτήρι Ταίναρο: στη νοτιότερη άκρη της ηπειρωτικής Ευρώπης θα βρεις τις πύλες του Αδη και το ωραιότερο θαλάσσιο θέαμα.
Πρόκειται για μία από τις πιο μυθικές τοποθεσίες της Ελλάδας και αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες μύθοι γύρω από αυτό το Ακρωτήρι, το οποίο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Βρίσκεται στη μεσαία νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου μεταξύ του Λακωνικού και Μεσσηνιακού κόλπου. Ο φάρος δεσπόζει στο μυτερό άκρο αυτό και πρόκειται για έναν τετράγωνο πύργο 16 μέτρων. Εδώ είναι αγνή η ελληνική φύση, καθώς λέγεται πως εδώ ήταν οι πύλες του Αδη για τις ψυχές.

Στα Μετέωρα θα βρεις ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, που φωλιάζει η χριστιανική πίστη.
Μία από τις πιο γνωστές τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων κυριαρχούν στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων.  Η φύση έφτιαξε το καλύτερο γλυπτό της , καθώς  είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο  με απύθμενη ομορφιά και αποτελεί σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Τα Μετέωρα, που σε πολλά επίπεδα είναι σημαντικά για τον ελληνικό πληθυμσό, γιατί είναι σαμ δεύτερο Άγιον Όρος. Βράχινοι όγκοι τα οικίσματα είναι σαν κρεμαστά.
 
Αχέροντας ποταμός το μυθικό ποτάμι της Ηπείρου και ένας από τους πιο καθαρούς της Ευρώπης για να κάνεις ράφτινγκ.

Εδώ, έχει βασιστεί όλη η αρχαιοελληνική φιλοσοφία ο Πλάτωνας, μίλησε για αυτόν τον ποταμό που ζουν οι ψυχές και ονομάζεται Αχέροντας. Σήμερα, στα βουνά του Σουλίου, το υψόμετρο φτάνει στα 1.600 μέτρα και σε απόασταση  2 μόλις χλμ. από το χωριό Γλυκή βρίσκουμε τις πηγές του Αχέροντα. Το μοναδικό φυσικό κάλλος ξεχωρίζει, φαράγγια, μικρές λιμνούλες και ένα κρυστάλλινο ποτάμι που μπορείς να κάνεις ράφτινγκ σε περιμένει.
 
Καστελόριζο, το ακριτικό νησί, που θα βρεις ανόθευτη την ελληνική νησιώτική ζωή και θα εντυπωσιαστείς από την απλότητα.
Ένα από τα ομορφότερα νησιά με γνήσια φυσική ομορφιά και την νησιώτικη καθημερινότητα. Όποιος πάει, έστω μια φορά στη ζωή του στο Καστελόριζο θα του μείνει αξέχαστο. Εδώ, θα βρεις απλούς ανθρώπους φιλόξενους, θα ξυπνάς το πρωί για να εξερευνήσεις τα σοκάκι, που μοιάζουν λες και είναι από άλλη εποχή. Υπάρχουν πολλοί, που ξέρουν το μυστικό του Καστελόριζου και πηγαίνουν για να βρουν την αγνή φύση καθαρές θάλασσες, ήσυχες παραλίες και μπλε σπηλιές σε περιμένουν.