Φώτο: cyclades24

Φωτο: amorgos-news

Ναυάγιο Αμοργού: Πλοίο φάντασμα

8292 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι φετινές διακοπές σου φωνάζουν «Αμοργός» με το πιο εναλλακτικό νησί των Κυκλάδων να σε καλεί να δεις το δικό του ναυάγιο, το ομορφότερο μοναστήρι του Αιγαίου, μια παραλία με ένα «μαρμαρωμένο πειρατή» και θα γλεντήσεις πίνοντας ψημένη ρακή.

 
Στο «Ναυάγιο Ολύμπια» ένα πλοίο φάντασμα στην ομορφότερη γωνιά της Αμοργού
Πήγαινε στην Καλοταρίτισσα την περιοχή της νοτιοδυτικής Αμοργού και δες την όμορφη γωνιά της Αμοργού. Το ναυάγιο του πλοίου «Ολύμπια» είναι μισοβυθισμένο εκεί από το 1980 και θα σου προκαλέσει δέος από την πρώτη ματιά που θα του ρίξεις. Δες το ανάγλυφο Inland που ήταν το παλιό του όνομα πριν μετονομαστεί. Το κύμα περνά από τα αμπάρια του τα τρυπημένα που σκάει στις πέτρες της ακτής. 

Παναγία Χοζοβιώτισσα: Το ομορφότερο μοναστήρι του Αιγαίου με την απίστευτη θέα
Πήγαινε στην Παναγία τη Χοζοβιώτισσα.Σε περιμένει ανάμεσα στα βράχια για να θαυμάσεις τη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από το ομορφότερο μοναστήρι του. Φτάσε στο κοίλωμα του κάθετου βράχου, σε ύψος 300 μέτρων από τη θάλασσα και θαύμασε την αγριότητα του τοπίου που είναι αξιοθαύμαστη. Επισκέψου τους τέσσερις από τους οκτώ ορόφους του κτίσματος και διανυκτέρευσε σε κάποιο από τα 100 δωμάτια.

Φτάσε στη μαγική παραλία του «Πετρωμένου Πειρατή»
Φτάσε στη θαυμάσια παραλία της Χάλαρας και απόλαυσε ένα μαγευτικό μπάνιο στη μήκους 200 μέτρων παραλία που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ακολούθησε το μονοπάτι από τον Ποταμό της Αιγιαλής και φτάσε στο ειδυλλιακό αυτό μέρος. Δες τον βράχο που σύμφωνα με τον μύθο η Παναγία η Χοζοβιώτισσα μεταμόρφωσε τους πειρατές που ήθελαν να κάνουν επιδρομή στο νησί.

Γλέντι και θέαμα στη Γιορτή της Ψημένης Ρακής
Επίλεξε την Αμοργό στο τέλος Ιουλίου και απόλαυσε τη Γιορτή της Ψημένης Ρακής στα γραφικά και πανέμορφα Κατάπολα. Χορευτές φτάνουν από τη θάλασσα ντυμένοι με παραδοσιακές στολές από το Ξυλοκερατίδι. Η είσοδός τους στο λιμάνι είναι φαντασμαγορική και συνοδεύονται από βεγγαλικά και φωτοβολίδες. Χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ακούγοντας τη ζωντανή μουσική και απόλαυσε δωρεάν την παραδοσιακή ψημένη ρακή και Αμοργανό παστέλι.