Η γαλάζια λίμνη βρίσκεται στη Ναυπακτία

177386 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Ναυπακτία μοιάζει να είναι πια ο παράδεισος των extreme sports καθώς ο νομός σου δίνει επιλογές και σε θάλασσα και σε ποτάμι, από Wind και Kite Surf μέχρι ράφτινγκ. Κι αν θες κάτι πιο ήρεμο τότε πήγαινε στη γαλάζια λίμνη και κάνε βουτιές στο Σκάλωμα.

 

Πατήστε εδώ  και κάντε like στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας


Wind και Kite surf στη Χιλιαδού
Πήγαινε στον απόλυτο προορισμό των extreme sports, τη Χιλιαδού και ετοιμάσου για περιπέτεια και απανωτές εκρήξεις αδρεναλίνης. Τόλμησε το wind surf και το kite surf σε μια παραλία που είναι ιδανική για αυτό το σκοπό με την καταλληλότερη οργάνωση. Τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα του Κορινθιακού κόλπου και τα ψηλά βουνά της Ναυπακτίας δημιουργούν ισχυρούς ανέμους για να έχεις τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες.

Πήγαινε για ράφτινγκ στον Εύηνο
Αν δε θες περιπέτεια στη θάλασσα τότε μπορείς να επιλέξεις ποτάμι. Όχι όποιο κι όποιο, αλλά τον ξακουστό Εύηνο.  Ξεκίνα για βόρεια από το λιμάνι της Ναυπάκτου και πήγαινε στην τοποθεσία «Χάνι Μπανιά». Σε περιμένουν φουσκωτές βάρκες για να κατέβεις το ποτάμι του Ευήνου. Μπες στο νερό στη γέφυρα του Πόρου και ταξίδεψε για 9 υδάτινα χιλιόμετρα στα άγρια νερά του ποταμού μέχρι να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής.

Θα «φας σκάλωμα» με την παραλία στο Σκάλωμα
Είναι μικροσκοπική παραλία και δεν την πιάνει το μάτι σου κι όμως είναι η ωραιότερη παραλία της Ναυπακτίας. Θα τη βρεις ανάμεσα στο ψαροχώρι του Μοναστηρακίου και στο παραλιακό χωριό του Μαραθιά. Ξάπλωσε στην στρωμένη με βότσαλο παραλία και βούτα στα μπλε σκούρα νερά της. Αν μάλιστα είσαι τυχερός και φυσάει βοριάς τότε το τοπίο θα γίνει ιδανικό.

Ανακάλυψε τις ταβέρνες του Μαραθιά και δοκίμασε τους τοπικούς μεζέδες
Τελευταίος προορισμός για ξεκούραση, φαγητό και καφέ ο Μαραθιάς. Πήγαινε στο μικρό παραλιακό χωριό και ανακάλυψε τις ποιοτικές ταβέρνες που κρύβονται εκεί. Απόλαυσε τους μεζέδες των ντόπιων και τη φιλοξενία τους και πήγαινε βόλτα στο χαλαρωτικό παραλιακό μέτωπο του χωριού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ