Ο χάρτης της πόλης του Τολού

Τολό – Δρέπανο – Παραλία Ιρίων, η ομορφότερη παραλιακή διαδρομή με αυτοκίνητο

131532 Επισκέψεις στο άρθρο

Δέκα χιλιόμετρα νότια και δυτικά του Ναυπλίου συναντάμε το δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο του Τολού με τις καλές παραλίες και τις γνωστές ψαροταβέρνες. Σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή ξεχωρίζουν τα νησάκια Ρόμβη και το μικροσκοπικό Κορονήσι με το εκκλησάκι των Αγ. Αποστόλων.
Πιο πέρα στο κάδρο του ορίζοντα διακρίνονται η νησίδες Πλατειά και Υψηλή με τα βαθιά νερά ιδανικά για καταδύσεις (στο Τολό λειτουργούν οργανωμένα καταδυτικά κέντρα). Πίσω από τη νησίδα Ρόμβη αθέατο από το Τολό υπάρχει το νησάκι Δασκαλιό με το όμορφο εκκλησάκι όπου κατά την τοπική παράδοση επί Τουρκοκρατίας λειτουργούσε κρυφό σχολείο. Η παραλία του Τολού ξεπερνά σε μήκος τα 2 χιλιόμετρα, είναι στρωμένη με ξανθιά άμμο και παρέχει όλες τις ανέσεις.

Από το Τολό μπορείτε να ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο που τρέχει κατά μήκος της ακτογραμμής με κατεύθυνση προς Ασίνη. Η διαδρομή είναι υψηλής αισθητικής αξίας, καθώς περνά από πανέμορφα παραθαλάσσια σημεία. Επιβάλλεται μια στάση στην αρχαία ακρόπολη της Ασίνης που δεσπόζει εδώ και αιώνες με τα κυκλώπεια τείχη της, κτισμένη δίπλα στην ακτή. Ο δρόμος πάντα στο ίδιο μοτίβο διασχίζει πυκνούς πορτοκαλεώνες, περνά από το Δρέπανο, το Βιβάρι και συνεχίζει μέχρι την αξιοποιημένη παραλία των Ιρίων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ