Ο Ερμής του Πραξιτέλους σε υποδέχεται στην Ολυμπία

9223 Επισκέψεις στο άρθρο

Εσύ ήξερες που βρίσκεται το πασίγνωστο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλους; Αν όχι τότε μάθε πως σε περιμένει στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας να τον θαυμάσεις μαζί με τον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο του μέρους που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Ολυμπία  για τον Ερμή του Πραξιτέλους και τον πλούσιο αρχαιολογικό χώρο

Πατήστε εδώ, ΚΑΝΤΕ LIKE στο Auto Τρίτη Touring στο Facebook και δείτε πρώτοι κάθε άρθρο της σελίδας μας

Πήγαινε στην Ολυμπία και δες από κοντά τον Ερμή του Πραξιτέλους ένα από τα διασημότερα αγάλματα που έχουν διασωθεί από την Αρχαία Ελλάδα. Εξερεύνησε τον πανέμορφο αρχαιολογικό χώρο, δες το εργαστήρι του γλύπτη Φειδία, το Ηραίο, το ναό του Δία και περιπλανήσου ανάμεσα στο σήμερα και στο χτες.

Πήγαινε για μπάνιο μπροστά σε δάσος στην Στροφυλιά με τα πεύκα να απλώνουν ρίζες ως το κύμα
Πήγαινε στην Στροφυλιά, την παραλία που εκτείνεται ανάμεσα στην Αγουλινίτσα κα τη Ζαχάρω. Κάνε βουτιές στα καταγάλανα νερά και ξεκουράσου ξαπλώνοντας κάτω από τα πεύκα του δάσους της Στροφυλιάς που ρίχνουν την σκιά τους στο μαγικό αυτό σημείο. Κατέβα πιο νότια από τη Ζαχάρω και εξερεύνησε τις ερημικές παραλίες.

Βόλτα  στη Δίβρη σε απίστευτη διαδρομή με αιωνόβια πλατάνια και τον βυζαντινό ναό της Αγ. Τριάδας
Εξερεύνησε τη Δίβρη με τις επτά γειτονιές. Είναι το ομορφότερο ορεινό χωριό του νομού ηλίας. Απόλαυσε το πράσινο και τον καθαρό αέρα που δημιουργούν τα αιωνόβια πλατάνια που καλύπτουν τις άφθονες βρύσες. Πήγαινε στις Γκρουστάδες και δες την παλιότερη εκκκλησία της περιοχής, τον βυζαντινό ναό της Αγίας Τριάδας που στέκει εκεί από τον 12ο αιώνα και κρύβει υπέροχες τοιχογραφίες.

Περπάτα από τη Λίμνη Καϊάφα ως το Ιόνιο Πέλαγος σε μια μαγευτική διαδρομή
Εξερεύνησε τα γραφικά μονοπάτια και τις πεζοπορικές διαδρομές που κρύβει η Λίμνη Καϊάφα. Θαύμασε το καταπράσινο απάνεμο παραλίμνιο τοπίο αλλά και αυτό της ανοικτής θάλασσας. Επίλεξε τη διαδρομή που κινείται παράλληλα με το αυλάκι που αδειάζει τα νερά της λίμνης στο Ιόνιο πέλαγος.
 

Tags: ΗΛΕΙΑ