Οδοιπορικό στα κάστρα της Πελοποννήσου.

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΚΟΡΩΝΗ

ΜΕΘΩΝΗ

ΜΥΣΤΡΑΣ

ΑΣΤΡΟΣ

Στα κάστρα του Μοριά

8365 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2020

Για να χορτάσει το μάτι μας, με εξερευνητική διάθεση σκαρφαλώνουμε στα κάστρα του Μοριά εκεί όπου οι πέτρες στοιχειώνουν τους θρύλους και διηγούνται τις ιστορίες τους.

 
Σε κανένα άλλο ίσως μέρος της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, δεν  συνωστίζονται σε τόσο μικρό χώρο τόσα πολλά, μεγάλα και σημαντικά κάστρα.  
Βέβαια η φθορά του χρόνου δεν λυπήθηκε ούτε αυτούς του αγέρωχους  βιγλάτορες. Τα περισσότερα οχυρά των αρχαίων και βυζαντινών χρόνων υπέκυψαν στα στοιχεία της φύσης, αλλά υπέστησαν και φθορές από τους πολέμους. Αυτά που διασώζονται κτίστηκαν  κυρίως κατά τον Μεσαίωνα και τα περισσότερα είναι κατάλοιπα της Φραγκοκρατίας (1204-1566).
Σε αυτό λοιπόν το καστρό - οδοιπορικό, θα επισκεφτούμε δεκαπέντε από τα σπουδαιότερα κάστρα της Πελοποννήσου που διατηρούνται ως και σήμερα σε αρκετά καλή κατάσταση και παρουσιάζουν τεράστιο περιηγητικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
 
Κείμενο - έρευνα : Θοδωρής Αθανασιάδης
Copyright φωτογραφιών: Θοδωρής Αθανασιάδης www.viewsofgreece.gr

 

τι να κανετε - ΗΛΕΙΑ

 • Greek land tasting hall

  Εδώ  μπορείς να γευτείς, να μυρίσεις, να νιώσεις και να δεις κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο GREEK LAND TASTING HALL, στην Ελληνικής Γης Αίθουσα Γευσιγνωσίας στην Αρχαία Ολυμπία, σας περιμένουν ώστε να σας μυήσουν στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους.
   6976979780 Περισσότερα

activities - ΗΛΕΙΑ

που να μεινετε - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 • Τόσο αυθεντικό όσο ο τόπος του

  Τόσο Βυζαντινό και αυθεντικό όσο η ίδια η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς που το περιβάλλει. Το Byzantino Boutique Hotel είναι το ξενοδοχείο όπου η ιστορία, η αρχιτεκτονική και οι σύγχρονες ανέσεις συναντούν την θερμή φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών. Παραμυθένια διαμονή χειμώνα καλοκαίρι.
   2732061351 Περισσότερα
 • Διαμονή με πανοραμική θέα στην μαγευτική Μονεμβασιά

  Χτισμένο σε μία προνομιακή θέση στην μαγευτική Μονεμβασιά το Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ, προσφέρει άνετη και φιλόξενη ατμόσφαιρα, προσδοκώντας στην ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών που θα το επισκεφτούν. Το Ξενοδοχείο ΠΑΝΟΡΑΜΑ σεβόμενοι της διατάξεις του νόμου τηρεί το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του Covid -19.
   2732061198 Περισσότερα