Οδοιπορικό στα κάστρα της Πελοποννήσου.

ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΚΟΡΩΝΗ

ΜΕΘΩΝΗ

ΜΥΣΤΡΑΣ

ΑΣΤΡΟΣ

Στα κάστρα του Μοριά

6722 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2020

Για να χορτάσει το μάτι μας, με εξερευνητική διάθεση σκαρφαλώνουμε στα κάστρα του Μοριά εκεί όπου οι πέτρες στοιχειώνουν τους θρύλους και διηγούνται τις ιστορίες τους.

 
Σε κανένα άλλο ίσως μέρος της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, δεν  συνωστίζονται σε τόσο μικρό χώρο τόσα πολλά, μεγάλα και σημαντικά κάστρα.  
Βέβαια η φθορά του χρόνου δεν λυπήθηκε ούτε αυτούς του αγέρωχους  βιγλάτορες. Τα περισσότερα οχυρά των αρχαίων και βυζαντινών χρόνων υπέκυψαν στα στοιχεία της φύσης, αλλά υπέστησαν και φθορές από τους πολέμους. Αυτά που διασώζονται κτίστηκαν  κυρίως κατά τον Μεσαίωνα και τα περισσότερα είναι κατάλοιπα της Φραγκοκρατίας (1204-1566).
Σε αυτό λοιπόν το καστρό - οδοιπορικό, θα επισκεφτούμε δεκαπέντε από τα σπουδαιότερα κάστρα της Πελοποννήσου που διατηρούνται ως και σήμερα σε αρκετά καλή κατάσταση και παρουσιάζουν τεράστιο περιηγητικό και ιστορικό ενδιαφέρον.
 
Κείμενο - έρευνα : Θοδωρής Αθανασιάδης
Copyright φωτογραφιών: Θοδωρής Αθανασιάδης www.viewsofgreece.gr

 

που να μεινετε - ΗΛΕΙΑ

 • Γίνεσαι ένα με τους αρχαίους θρύλους

  Αποδράστε από την καθημερινότητα, μέσα στο ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον και τη μεγαλειώδη ατμόσφαιρα της Αρχαίας Ολυμπίας. Αναπαυθείτε στα άνετα δωμάτια του Neda Hotel, αφεθείτε στη φροντίδα του προσωπικού, γευθείτε αυθεντικές ελληνικές σπεσιαλιτέ, κολυμπήστε στην πισίνα και χαρείτε την εκπληκτική θέα.
   2624022563, 2624022692 Περισσότερα
 • Διαμονή απαράμιλλης γραφικότητας

  Το Olympic Village Resort & Spa σας καλωσορίζει στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων που σας προσφέρουν μια πολυτελή διαμονή που δε μοιάζει με καμία άλλη στην Ολυμπία!
    2624022211 Περισσότερα

τι να κανετε - ΗΛΕΙΑ

 • Μοναδική εμπειρία καφέ με αίγλη αρχαιότητας

  Το Ρόδο Café προσφέρει μια ασυναγώνιστη ποικιλία από καφέδες, τσάι, ποτά καθώς και ένα γευστικό μενού γλυκισμάτων και ελαφρών γευμάτων. Η υπέροχη μουσική, η άνεση και η χαλάρωση το καθιστούν αγαπημένο καφέ τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας
   2624029180 Περισσότερα
 • Ολόφρεσκο ψάρι δίπλα στο κύμα

  Πάνω στην παραλία του Κατάκολου με τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, η παραδοσιακή ταβέρνα Το Κύμα προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, με ολόφρεσκο ψαράκι και θαλασσινά να απογειώνουν το μενού και την γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση και ατμόσφαιρα να δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία φαγητού.
   2621041701 Περισσότερα
 • Greek land tasting hall

  Εδώ  μπορείς να γευτείς, να μυρίσεις, να νιώσεις και να δεις κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο GREEK LAND TASTING HALL, στην Ελληνικής Γης Αίθουσα Γευσιγνωσίας στην Αρχαία Ολυμπία, σας περιμένουν ώστε να σας μυήσουν στις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους.
   6976979780 Περισσότερα

activities - ΗΛΕΙΑ

που να μεινετε - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 • Τόσο αυθεντικό όσο ο τόπος του

  Τόσο Βυζαντινό και αυθεντικό όσο η ίδια η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς που το περιβάλλει. Το Byzantino Boutique Hotel είναι το ξενοδοχείο όπου η ιστορία, η αρχιτεκτονική και οι σύγχρονες ανέσεις συναντούν την θερμή φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών. Παραμυθένια διαμονή χειμώνα καλοκαίρι.
   2732061351 Περισσότερα