Ο Guardian προτείνει Σέριφο

2389 Επισκέψεις στο άρθρο

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο ενώ έχουν βρεθεί δεκάδες φορές στο επίκεντρο του διεθνούς τύπου.

 

Αυτή τη φορά η βρετανική Guardian, αν και με δυσκολία, ξεχωρίζει ένα νησί για την παρθένα ομορφιά του που πραγματικά γοητεύει τους επισκέπτες, και αυτό είναι η Σέριφος.

«Υπάρχουν χιλιάδες και φυσικά τα πιο διάσημα δεν μπορεί να είναι και τα καλύτερα. Για να βρείτε τα νησιά με παρθένα ομορφιά χρειαζόμαστε συμβουλές και το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές εκείνων που ξέρουν: Των Αθηναίων και των ιδιοκτητών ξενοδοχείων που αναζητούν θεαματικούς προορισμούς για να «πιάσουν» τους πελάτες τους», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα

Αυτό που κάνει ακαταμάχητη τη Σέριφο κατά τον Guardian, είναι ότι είναι ένα χαμηλών τόνων νησί και ότι η όποια επιχειρηματική δραστηριότητα περιορίζεται στην πρωτεύουσα του νησί, ενώ το υπόλοιπο παραμένει άγριο.

«Η γοητευτική και υπνωτική Σέριφος, με αυτό το ασυνήθιστα δραματικό τοπίο της, επισκιάζει και τη Μύκονο και τη Σαντορίνη (τα δύο γνωστότερα νησιά που σφύζουν από ζωή), ενώ η απουσία αεροδρομίου αποτρέπει τα πλήθη», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.