Ο πολύχρωμος κάμπος της Ημαθίας

7400 Επισκέψεις στο άρθρο

Ο Μάρτιος είναι ένας από τους μήνες όπου στην ελληνική ύπαιθρος γίνεται ένας πολύχρωμος καμβάς σαν ζωγραφικός πίνακας.

Ο πολύχρωμος κάμπος της Ημαθίας από το μπαλκόνι της Βέροιας
Κάθε Μάρτιο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο.. Ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα, από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές! Κοιτώντας κανείς από τη Βέροια με προοπτική τον κάμπο της Ημαθίας θα αντικρίσει ένα υπερθέαμα εναλλαγής χρωμάτων και αισθήσεων. Η ποικιλία των οπωροφόρων δέντρων, ο πλούτος του κάμπου, προσφέρει με την ανθοφορία του ένα εξαιρετικής ομορφιάς ροζ, λευκό και κόκκινο μωσαϊκό. Ροδάκινα, κεράσια, ακτινίδια και άλλα εξαιρετικής ποιότητας φρούτα πριν παραδώσουν τον πλούσιο καρπό τους στην τοπική κοινωνία αποθεώνουν τις αισθήσεις του επισκέπτη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ηρόδοτος αναφέρει πως σε αυτά τα μέρη βρίσκονταν οι περίφημοι «Κήποι του Μίδα». Στις παραδόσεις της Ανατολής, η ροδακινιά θεωρείται "το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου" που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά.

Ελάτε στη Βέροια για ένα Σαββατοκύριακο στις Ανθισμένες Ροδακινιές!
Βόλτες με ποδήλατα για ερασιτέχνες αλλά και extreme riders, διαγωνισμό φωτογραφίας με έπαθλα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Σαββατοκύριακο στις Ανθισμένες Ροδακινιές που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας! Παράλληλα, θα ισχύουν ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής τόσο για τους συμμετέχοντες στις δράσεις, όσο και για αυτούς που επιθυμούν απλά να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν τη θέα! 

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα: Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και Αντιδημαρχία Τουρισμού Βέροιας
 

Tags: ΒΕΡΟΙΑ