Ρέθυμνο-Κρήτη

Κέρκυρα

Σίφνος

Νάξος

Οι top νησιώτικες γεύσεις που μαγεύουν

6178 Επισκέψεις στο άρθρο

Βρες τα νησιά, που θα γευθείς ξεχωριστές τοπικές γεύσεις. Συνδύασε τις διακοπές σου με εκλεκτό φαγητό και απογείωσε τον ουρανίσκο σου με καινούργιες μυστικές συνταγές του κάθε τόπου.

Η Ελλάδα πέρα από τα όμορφα ελληνικά νησιά, φημίζεται φυσικά και για την ελληνική κουζίνα. Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και ατέλειωτες ταξιδιωτικές έχουν θέσει ως ζήτημα την ελληνική κουζίνα στα όμορφα νησιά μας. 4 νησιά σε όλη την Ελλάδα φημίζονται πέρα από την ομορφιά τους για τα τοπικά εδέσματα τους, που προσφέρουν απλόχερα και στους επισκέπτες τους.

Κρήτη: σε όλη το νησί  θα φας πολύ και καλά, πιλάφι και κολοκυθανθοί, αλλά και η ρακί έχουν την τιμητική τους
Από Κίσσαμο μέχρι Ιεράπετρα αποκλείεται να πας στην  Κρήτη και να μην φας πολύ, πάρα πολύ. Η μεγαλόνησος φημίζεται για την ξεχωριστή ομορφιά της , τις ωραίες παραλίες, αλλά και την εκλεκτή κρητική κουζίνα η οποία συνυφαίνεται με την κρητική φιλοξενία. Στα κρητικά μαγαζιά πάντα θα σε κεράσουν κάτι, θεωρείται «ντροπή» να μην κεραστεί ο επισκέπτης τίποτα και συνήθως η ρακί έχει την τιμητική της. Μην σας φανεί περίεργο να σας κερνάνε και σε μαγαζιά, που απλά θα αγοράζετε σουβενίρ, εδώ όλα λειτουργούν διαφορετικά. Καλιτσούνια, το αρνί με σταμναγκάθι, χοχλιοί, ντάκος και η Κρήτη θα σας μείνει αξέχαστη.

Κέρκυρα : η ενετική επιρροή δεν είναι εμφανή μόνο στη στα κτίρια, αλλά και στο φαγητό
Το φινετσάτο νησί του Ιουνίου , το νησί των Φαιάκων ή απλά η Κέρκυρα φημίζεται για την ιταλική της επιρροή, η οποία είναι έκδηλη και στο φαγητό της. Το  διάσημο σοφρίτο , η παστιτσάδα και οι πορπέτες  ξεχωρίζουν στην τοπική τους σπεσιαλιτέ. Μια αναμφισβήτητα εκλεπτισμένη κουζίνα, που την κάνει αγαπητή σε όλη την Ελλάδα. Μύδια, ψάρια, χέλια και θαλασσινά αποτελούν αγαπημένη επιλογή για όλους .Συκομαΐδες   μάντολες από γλυκά αποτελούν σκέτη απόλαυση.

Σίφνος : η σικ κυρία των Κυκλάδων είναι διάσημη για τα κεραμικά της και για το φαγητό της
Τι και εάν φημίζεται για την κυκλαδίτική της πρωτότυπη ομορφιά της τι και εάν είναι ένα από τα πιο σικάτα νησιά η γαστρονομία της κερδίζει και τον πιο απαιτητιό.
Φυσικά, η Σίφνος είναι  η γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ.Αρχικά,  το μαστέλο απογειώνει τον ουρανίσκο και  η ρεβιθάδα, κάθε Κυριακή πρωί  αχνίζει στο τσουκάλι. Βασισμένη σε απλές συνταγές, ξινομυζίθρες, ελιές,οι συνταγές της Σίφνου αποτελούν ένα κλειδί ανώτερης γαστρονομίας.

Νάξος : ένα από τα πιο γνωστά νησιά, που φημίζεται για τα θαλάσσια σπορ και τις ειδυλλικές τις βόλτες, προσφέρεται και για καλοφαγάδες
 Η Νάξος είναι διάσημη σε όλη την Ελλάδα για την τοπική της γαστρονομία μαλίστα κατέχει και  εκλεκτή ποικιλία της πατάτας.
Η  Νάξος έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τα τοπικά της εδέσματα , όπως  η γιαχνάδα  οι προβάτσες χορταρικά που μαγειρεύονται με κρεμμυδάκια και άνηθο, οι σεφουκλωτές  και εννοείται τα  τυροκομικά προϊόντα και το κίτρο και το τοπικό ποτό από φύλλο κιτρίας προσφέρουν αξέπέραστες γεύσεις.