Ορεινή ποδηλασία στη Θεσσαλονίκη!

3057 Επισκέψεις στο άρθρο

Τo Ποδηλατικό Τμήμα του ΠΑΟΚ σε συνεργασία με το κατάστημα ποδηλάτων CYCLE ξεκιναει την σεζόν για το 2017 στις 12-2-2017 με αγώνες ορεινής ποδηλασίας ΜΤΒ, Ορεινού τρεξίματος και αγώνες ΔΙΑΘΛΟΥ

 
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την δυνατότητα σε δρομείς και ποδηλάτες να αγωνιστούν και να χαρούν τη συμμετοχή, να έλθουν σε επαφή με τη φύση και τις όμορφες διαδρομές της περιοχής και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον.   
 

Ο αγώνας CYCLE  Trail Run 10K, θα ξεκινήσει στις 12.30 το πρωί από την γέφυρα της Περραιβού στην Άνω Τούμπα, μόλις μερικά λεπτά από το πιο απομακρυσμένο σημείο της πόλης και με εύκολη πρόσβαση σε όλους. Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους 10χλμ και 530μ. θετικής  υψομετρικής περίπου.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξει και αγώνας μήκους 4 χιλιόμετρων, το Trail 4Run

Οι 2 διαδρομές  κινούνται σε μονοπάτια, στο μεγαλύτερο μέρος τους τα οποία για όσους δεν τα γνωρίζουν είμαστε σίγουροι ότι θα σας εντυπωσιάσουν!!! Η μετρία τεχνική δυσκολία των μονοπατιών και οι ήπιες υψομετρικές κλίσεις τους, καθιστούν τις διαδρομές ιδανικές για τους νέους στο χώρο των αγώνων βουνού. Η περιοχή που πραγματοποιείται ο αγώνας είναι κοντά σε χώρους αναψυχής και  ενδείκνυται για απόδραση με όλη την οικογένεια !!! Οι συνοδοί μπορείτε να περπατήσετε μέσα στις διαδρομές ώστε να χειροκροτήσετε την προσπάθεια των αθλητών. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα πεύκα και πανοραμικές εικόνες του Θερμαϊκού κόλπου. Η μικρή διαδρομή είναι ιδανική και για περιπατητές που θα ήθελαν να κινηθούν με ασφάλεια σε μια σηματοδοτημένη περιοχή off road μια και το όριο τερματισμού είναι αρκετά ελαστικό (2ώρες και 20 λεπτά).